Οι γνώμες στο internet καλές είναι , αλλά πάντα πρέπει να τις φιλτράρουμε και να τις φέρνουμε στα μέτρα μας. Όντως πολλοί αναφέρουν τα trekking σαν να τρικ του μάρκετινγκ ή δεν ξέρω τι άλλο.
Ανάλογα με τις ανάγκες σου πρέπει να δεις και το αντίστοιχο ποδήλατο. Θα δεις trekking με φαρδιά λάστιχα , χωρίς ρύθμιση στο τιμόνι, με μικρότερη ανάρτηση άρα πιο…offroad, θα δεις επίσης trekking με λεπτά λάστιχα και ρύθμιση στο τιμόνι και μεγάλη ανάρτηση, άρα πιο…city. Για μένα ο συνδυασμός είναι σωστός γιατί τα έχεις όλα σε ένα. Ένα MTB θα ήταν λίγο ζόρικο στην πόλη , ένα city θα ήταν πολύ ζόρικο για χώμα. Οπότε παίρνεις ένα trekking προς city ή προς χώμα ανάλογα με τις διαδρομές που κάνεις κάθε μέρα. Μην πάρεις δηλαδή ένα MTB γιατί θα πας στο βουνό 1 φορά το μήνα.
Για τον εξοπλισμό που αναφέρεις πιο πάνω, τώρα δισκόφρενα κτλ τα βρίσκω λίγο υπερβολικά, αλλά αν φτάσεις στην τιμή εκεί παίρνεις και κάποιο με lockout στην ανάρτηση ώστε να είσαι και για σαμάρια και για ανηφόρες (πχ το megisto βγαίνει στα 450).
Αν τα χρήματα δεν φτάνουν, θα δεις τι χρησιμοποιείς περισσότερο και κει θα πας.
Θα επιμείνω για άλλη μια φορά πως τα “ξένα” σε σχέση με τα Ελληνικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εξοπλισμό αλλά είναι 100 με 150€ ακριβότερα. Λίγο που το έψαξα οι σκελετοί κάτω των 1.000€ είναι όλοι ίδιοι και συνήθως φτιαγμένοι στην taiwan.
Σχολίασε πρώτος σε αυτό το θέμα...