Αγορά ποδηλάτου

Ενημερώθηκε στο 13 Απριλίου 2017 στο Αγορά Ποδηλάτου
9 στο 12 Απριλίου 2017

Καλημέρα στην παρέα,

όπως είναι προφανές, ψάχνω κι εγώ να αγοράσω ποδήλατο. Τα τελευταία δύο χρόνια καβαλάω ένα μεταχειρισμένο που πήρα στα τυφλά και πλέον λέω να αναβαθμιστώ αφού κόλλησα με την όλη ιστορία του ποδηλάτου.

Καταρχήν είμαι 1,86 ύψος, γύρω στα 88 κιλά και late forties. Δεν πάω για αγώνες, ούτε – προς το παρόν τουλάχιστον – έχω χρόνο για διαδρομές 50 και 100 χιλιόμετρα. Κάνω χαλαρές βόλτες 15-20 χιλιόμετρα, κυρίως ΣΚ. Κινούμαι κατά κανόνα εντός πόλης αλλά έχω πάντα και ψιλοανηφόρες (λόγω περιοχής), φουλ λακούβα/σαμάρια, πετάγομαι και σε κανένα πάρκο – δασάκι και θα πάρω και το ποδήλατο σε εκδρομές εκτός Αθηνών σε κανένα στρωτό χωματόδρομο. Ας υποθέσουμε ότι με το χρόνο μπορεί και να ενταθεί η ιστορία μου αλλά όχι τρελά. Άντε να πάω και καμιά μέρα γραφείο με καλό καιρό αλλά η απόσταση είναι μικρή.

Ξεκίνησα να ψάχνω κάτι σε trekking και αρχικά για μεταχειρισμένο. Στις προδιαγραφές είχα βάλει μπροστινή ανάρτηση/υδραυλικά δισκόφρενα. Κοίταγα τα γνωστά μοντέλα της ideal, άντε και κανένα scott κτλ προσπαθώντας να πετύχω τίποτα αξιοπρεπές 1-2 ετών γύρω στα 300-350€. Κατά σύμπτωση πετυχαίνω σε ένα μαγαζί το Cube Curve Pro 2017 και παθαίνω έρωτα αλλά το budget πάει πλέον στα 550-600€.

Αρχίζω να ψάχνω και στο internet, πέφτω και σε σας εδώ και σε κάτι άλλα fora και βλέπω πολύ προβληματισμό για τα trekking (μάλλον όχι αδικαιολόγητα). Εκεί που ήμουν κοντά, τώρα πάμε ξανά από την αρχή. Τις κούρσες τις έχω απορρίψει για άλλους λόγους.

Δώστε κανένα χέρι λοιπόν!

BTW: διαβάζοντας εδώ μέσα ανακάλυψα και τη δυνατότητα να παραγγείλω απέξω και πέτυχα και το cube που έψαχνα (αλλά του 2016) στα 439€ …

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 12 Απριλίου 2017

Οι γνώμες στο internet καλές είναι , αλλά πάντα πρέπει να τις φιλτράρουμε και να τις φέρνουμε στα μέτρα μας. Όντως πολλοί αναφέρουν τα trekking σαν να τρικ του μάρκετινγκ ή δεν ξέρω τι άλλο.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου πρέπει να δεις και το αντίστοιχο ποδήλατο. Θα δεις trekking με φαρδιά λάστιχα , χωρίς ρύθμιση στο τιμόνι, με μικρότερη ανάρτηση άρα πιο…offroad, θα δεις επίσης trekking με λεπτά λάστιχα και ρύθμιση στο τιμόνι και μεγάλη ανάρτηση, άρα πιο…city. Για μένα ο συνδυασμός είναι σωστός γιατί τα έχεις όλα σε ένα. Ένα MTB θα ήταν λίγο ζόρικο στην πόλη , ένα city θα ήταν πολύ ζόρικο για χώμα. Οπότε παίρνεις ένα trekking προς city ή προς χώμα ανάλογα με τις διαδρομές που κάνεις κάθε μέρα. Μην πάρεις δηλαδή ένα MTB γιατί θα πας στο βουνό 1 φορά το μήνα.

Για τον εξοπλισμό που αναφέρεις πιο πάνω, τώρα δισκόφρενα κτλ τα βρίσκω λίγο υπερβολικά, αλλά αν φτάσεις στην τιμή εκεί παίρνεις και κάποιο με lockout στην ανάρτηση ώστε να είσαι και για σαμάρια και για ανηφόρες (πχ το megisto βγαίνει στα 450).

Αν τα χρήματα δεν φτάνουν, θα δεις τι χρησιμοποιείς περισσότερο και κει θα πας.

Θα επιμείνω για άλλη μια φορά πως τα “ξένα” σε σχέση με τα Ελληνικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εξοπλισμό αλλά είναι 100 με 150€ ακριβότερα. Λίγο που το έψαξα οι σκελετοί κάτω των 1.000€ είναι όλοι ίδιοι και συνήθως φτιαγμένοι στην taiwan.

 

 

 
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 12 Απριλίου 2017

ok, point taken, συμφωνώ ως προς την προσέγγιση προαιρετικά τα δισκόφρενα, υποχρεωτικό το κλείδωμα ανάρτησης.

Υποθέτω ότι όταν αναφέρεσαι σε ελληνικά μιλάς για τα Ideal. Είδα το crossmo ως πιο κοντινό σε αυτό που ψάχνω (και σίγουρα φτηνότερο όπως λες) αλλά για να είμαι ειλικρινής φαινόταν σαν φτωχός συγγενής δίπλα στα Cube/Scott. Υποκειμενικό, δε λέω αλλά…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 12 Απριλίου 2017

Ελληνικά είναι τα ideal/Beretta , Ballistic, Status , Cross …

Επειδή ήμουν ανάμεσα στο crossmo και στο curve (όχι το pro) και τελικά κατέληξα στο crossmo. O εξοπλισμός είναι ολόιδιος, σε τι ήταν φτωχό;

Το Curve pro να το συγκρίνεις με το Optimus, όχι με το crossmo αφού είναι διαφορετικές κατηγορίες.

 
στο 12 Απριλίου 2017

Επισης ελληνικα:Orient,Carrera,Clermont κ.α.Και ναι δε θα συγκρινεις ποδήλατα με διπλάσια τιμή.Ειναι άδικο.Και η Orient βγάζει καποια μοντέλλα fitness-treking που αξίζουν προσοχής,ειδικά στην τιμή που τα δίνει.

 

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 12 Απριλίου 2017

Ειναι θέμα γούστου εμενα για παραδηγμα η γεωμετρία του crossmo δεν με βολεψε ποτε αλλα άλλων μπορεί να τον βολέψει αν δεν ανεβεις πάνω στο ποδήλατο ? δεν προκυται να εχεις αποψει σε αυτα που διαφέρει είναι η γεωμετρία και η κατανομη του βάρους με αλλα λόγια ο σχεδιασμος και αυτό είναι που πλειρωνεις στην cube οχι ότι δεν κοροϊδεύει αλλα….πρεπει να ανέβεις να δεις αλιος δεν έχει νόημα ?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 13 Απριλίου 2017

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καβαλήσει ποτέ cube για να έχω ολοκληρωμένη γνώμη. Το life one της KTM που δοκίμασα προχτες από ένα φίλο (περίπου 5ΚΜ βόλτα) , δεν βρήκα κάτι διαφορετικό από τα ideal/beretta και ballistic που επίσης έχω δοκιμάσει.

Ίσως οι μικρές διαδρομές που κάνω μέσα στην πόλη να μην ενδείκνυνται για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για την άνεση. Στο δικό μου κιόλας, έχω σηκώσει το τιμόνι για πιο όρθια στάση, με εμποδίζει να αναπτύξω μεγάλη ταχύτητα αλλά οι βόλτες μέσα στην πόλη είναι πιο ξεκούραστες.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 13 Απριλίου 2017

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

@adhan: το σχόλιο για το “φτωχό συγγενή” αφορούσε την εμφάνιση και όχι την ουσία – περιφερειακά (για αυτό και είπα ότι το σχόλιο είναι υποκειμενικό). Κατά την άποψή μου το cube είναι πολύ πιο “μουράτο” σε σχέση με το ideal.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 13 Απριλίου 2017

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτο που λες. Για τον ίδιο λόγο ήθελα και γω να πάρω το curve. Τελικά κερδισε η τσέπη μου. Αν διαθέτεις τα χρήματα μην το σκέφτεσαι καθόλου, το παν είναι να κάνεις συνειδητή επιλογή.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 13 Απριλίου 2017

Εγώ λέω να οδηγήσεις και τα δυο και αν το ideal σου κάθετε ποιο άνετα πάνω σου τότε πάρε αυτό η το αντίστοιχο για τι όπως ξανά είπα αυτό που πλερώνεις είναι η διαφορετική γεωμετρία και όχι τα περιφερειακα αυτά θα είναι ίδια η παροιμία στην ίδια κατηγορία ποδηλάτων οπότε αυτό που μετράει πιο πολύ είναι να το καβαλάς άνετα. Αυτό βέβαια είναι και θέμα προσωπικό οπότε κρίνεις ανάλογα …….

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο