Αλλαγή αλυσίδας

Ενημερώθηκε στο 8 Οκτωβρίου 2018 στο Γενική Συζήτηση
3 στο 5 Οκτωβρίου 2018

Έχω ένα cube attention και θέλω να του αλλάξω αλυσίδα το ποδήλατο έχει 10 ταχύτητες με αλυσίδα kmc x10 xxsp με 110η 109 links (εγω τα έχω μέτρηση) μπορώ να βάλω άλλη αλυσίδα που να είναι συμβατη με σασμαν 10 ταχυτήτων αλλά να έχει 114 links θα υπάρχει κανένα πρόβλημα;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 5 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να κόψεις τα παραπάνω λινκσ. Υπάρχει ενα εργαλείο που κάνει αυτήν την δουλειά ακριβός. Να ενα παράδειγμα https://www.tsirikosbikes.gr/bike-accessories/bike-tools-and-stands/park-tool-ct-5-mini-chain-tool.html
Και απλα κόβεις τι νέα αλυσίδα όσο είναι και η παλιά και λογικά δεν θα έχεις θέμα ? . επίσης αν βάλεις αλυσίδα shimano αυτό το εργαλείο το θες έτσι και άλοιος για να την κλήσεις. Η άλλες έχουν ασφάλεια άλου τύπου που μπορείς να την κλήσεις με μια τσιμπιδοπενσα .

Αυτά …

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Οκτωβρίου 2018

Αμα δεν τα κόψω; θα υπάρξει πρόβλημα επειδή λέει ότι είναι Συμβατό σε όλα τα 10 ταχυρα σασμαν (και η δικιά μ έχει ασφάλεια)

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Οκτωβρίου 2018

Κοίτα πρέπει να τα κόψεις για να δουλεύει σωστά τώρα αν η διαφορά είναι πολύ μικρή μπορεί να μην έχεις θέμα αλλα γενικά καλο θα είναι να τα κόψεις όσο ήταν και η παλιά αυτό που λέει ότι είναι για όλα τα 10 άρια σημαίνει ότι μπορεί να στραβώσει τόσο όσο χεριάζετε για τα 10 γρανάζια δεν παίζει ρόλο στο πόσο μακριά είναι. Το μήκος παίζει ρόλο ανάλογα με την απόσταση που έχουν τα μπροστά γρανάζια με τα πίσω και πόσο μεγάλο είναι το σασμάν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά για κάθε ποδήλατο ?, για αυτό υπάρχει και αυτό το εργαλείο που σε βοηθάει να την κόψεις χωρίς να την χαλάσεις και άμα θες μπορείς να πάρεις και έξτρα ασφάλειες για να έχεις περιθώριο λάθους . Λογικά θα βρεις για όλες της φίρμες αλυσιδων (Shimano sram kmc). Αν δεν την κόψεις όπως σου είπα και την αφήσεις ποιο μεγάλη μπορεί να μην αλλάζει ευκολα ταχύτητες ή και καθόλου ή ακόμα και να βρίσκει πολύ στον σκελετό και αλλα θέματα . Αν την κόψεις ποιο κοντά θα σου χαλάσει ποιο ευκολα τα γρανάζια και θα ταλεπωρισεις ποιο πολυ το σασμάν σου. Οποτε καλύτερα άλλαξε την και κόψε την σωστά.??

Ελπίζω να σε κάλυψα ότι αλλο θες εδώ είμαστε ?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο