Αλλαγή στα τακάκια (v-brake)

Ενημερώθηκε στο 15 Μαΐου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
4 στο 14 Μαΐου 2016

Έχω ένα Ideal 4 χρονάκια και δεν του έχω αλλάξει τα τακάκια. Έχω σφίξει μια φορά την ντίζα από πίσω και από μπροστά έφτασε σε σημείο να μην σφίγγει άλλο άρα θέλει ξανά από πίσω.. Νομίζω έχουν ψωμί ακόμα αλλά τα θέλω ευαίσθητα και δεν θέλω να την ξαναπειράξω την ντίζα πίσω. Τι προτείνετε παιδιά?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 14 Μαΐου 2016

έχουν να φαγωθούν ακόμα λίγο είναι μέχρι την γραμμή που έχουν αλλά επιδεί είναι και παλιά θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις δεν είναι και πολύ ακριβά (θα πρέπει να ξανά χαλαρώσεις την ντίζα με τα καινούρια)
η γραμή που λέω είναι αυτή 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2016

Αν είναι τόσο παλιά φαντάζομαι ότι θα κάνουν και κανένα σφύριγμα οπότε καλό είναι να τα αλλάξεις. Γενικά, το υλικό τριβής χάνει τις ιδιότητες του με την πάροδο του χρόνου, οπότε καλό είναι να πάρεις καινούρια. Έτσι και αλλιώς είναι τόσο φθαρμένα που σε λίγο καιρό θα τα χρειαζόσουν. Προσοχή να μην πάρεις τα πιο φθηνά που θα βρεις γιατί και δεν θα έχεις τόσο καλό φρενάρισμα αλλά και θα αρχίσουν να σφυρίζουν μετά από κάποιο σημείο.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2016

πολύ σωστά εγώ παίρνω τις shimano και δίνω 5-6ευρώ και για τα δυο και επιδεί  το ποδήλατο που τα φοράει δεν κάνει και πολλά χιλιόμετρα οπότε και εγώ πολύ σπάνια τα αλλάζω αλλά το θέμα είναι να μην πάρεις πολύ χάλια για τι θα χαλάσουν ποιο γρήγορα οπότε είναι δόροαδορο

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2016

Nαι και γω αυτά που φόραγε από το εργοστάσιο θα του ξαναφορούσα 😉 Ευχαριστώ παιδιά!! Καλές βόλτες

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο