Ανακατασκευή ποδηλάτου vol2…

Ενημερώθηκε στο 16 Μαΐου 2015 στο Δείξτε το Project σας
6 στο 15 Μαΐου 2015

Έχω κάμποσους μήνες στην κατοχή μου έναν παππού. Ένα favorit χρονολογίας δεν γνωρίζω!

Θέλει αρκετή δουλειά αφού φυλασσόταν σε πιλοτή πολυκατοικίας για πάνω από 20 χρόνια, δεν βρεχόταν αλλά μόνο η υγρασία φτάνει. Στον σκελετό η σκουριά είναι επιφανειακή οπότε με ένα τρίψιμο φεύγει. Αρκετά μέρη του δεν είναι δυνατόν να σωθούν οπότε πάμε σε καινούργια.

Ένα από αυτά είναι και το πίσω ντερβέναγα στο οποίο έχει σπάσει πλαστικό μέρος του. Και μερικές φωτογραφίες του που καθαρίστηκε χωρίς γυάλισμα όμως αφού μετά είδα το σπασμένο μέρος.


Μέχρι στιγμής έχω κάνει μόνο την μπροστά ρόδα που ήθελε πολύ τρίψιμο και γυάλισμα. Το μέλλον της είναι να λυθεί πάλι και να την βάψω, μέρα από το πέλμα του φρένου, μαύρο ματ και να γραφτεί σε ένα σημείο με βερνίκι η επωνυμία του. Θα φτιάξω ένα ωραίο σχέδιο στο photoshop. Θα βαφτούν και οι ακτίνες μαύρες. Και μερικές φωτογραφίες με το πως ήταν και πως έγινε.Τώρα για τον σκελετό δεν ξέρω πως θα γίνει! λογικά ή μαύρο ματ ή λευκό ματ. Όσο για σχέδια πάλι δεν ξέρω γιατί ο σκελετός είναι αρκετά λεπτός για σχέδια. Θα δείξει 😛Πείτε και εσείς καμιά ιδέα! 🙂

  • Αρέσει στο μέλος
  • The Bike Guru
Απάντηση
0 στο 15 Μαΐου 2015

Πωπω μπράβο φίλε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.. Ειδικά με τη διαφορά πριν μετά της ζάντας έπαθα πλάκα.. Με τι την γυάλισες; Με γυαλόχαρτο 3000 ή 5000 και αλοιφή;

Συγχαρητήρια και keep working on it!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2015

Πρώτα απ όλα με σύρμα κουζίνας, μετά με 200 ντουκόχαρτο και το ίδιο σε 500-600, ξέρεις για να μην είναι άγριο. Ντουκόχαρτο μου πρότειναν το οποίο πλένετε κιόλας για να μην στουμπώνει από τα γρέζια και τις βρομιές. Μετά για αλοιφή μου είχαν πει μια αλλά δεν θυμάμαι όνομα, αν ξέρεις πες, εγώ έβαλα μια ξεχασμένη 1z Metallic PolishWash.

Να σημειώσω ότι δεν έγινε με το χέρι 😛 (όχι βρε ότι βαριόμουνα) αλλά με τριβείο, το ίδιο και για την αλοιφή μόνο που έβαλα πανί μπροστά 😉

Σε ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2015

Αυτή ήταν η κατάστασή του πριν! 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2015

Καλά η αρχική κατάσταση είναι τραγική! Πολύ σκουριά λέμε…
Αυτό θα μπορούσε να γίνει επίσης και ένα πολύ ωραίο fixie.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει να σου αρέσουν και τα fixie σαν στυλ!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2015

Έχω δει fixie, τι ακριβός είναι αυτά? ποια η διαφορά τους? σαν bmx φάση? Σε κάτι τέτοιο όμως δεν θέλει και άλλα κέντρα? γενικά ρόδες!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 16 Μαΐου 2015

Τα fixie είναι ποδήλατα με μονή ταχύτητα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχεις πλέον ταχύτητες αλλά ένα γρανάζι μπροστά και ένα πίσω. Επίσης δεν θα έχεις πια ελεύθερο πίσω οπότε θα πρέπει να κάνεις πετάλι για να γυρνάει η ρόδα..

Για να καταλάβεις καλύτερα άμα δεν πεταλάρεις και πάρεις τα πόδια από τα πετάλια σου αυτά θα γυρίζουν μόνα τους. Ασκώντας ανάποδα τη δύναμη (προσπαθώντας να τα γυρίσεις ανάποδα) θα φρενάρεις.

Αυτά είναι τα βασικά. Τώρα για το κέντρο δεν είμαι σίγουρος άμα μπορεί να γίνει πατέντα στο υπάρχον ή πρέπει να βάλεις άλλο.

Εδώ υπάρχει ένα αναλυτικό άρθρο για τα fixie αλλά είναι στα αγγλικά..
Και εδώ ένα ακόμα που λέει πως να το κάνεις οικονομικά. (πάλι στα αγγλικά)

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο