Αντικατάσταση σασμαν

Ενημερώθηκε στο 24 Ιουλίου 2016 στο Συζήτηση για Εξαρτήματα - Αξεσουάρ
6 στο 23 Ιουλίου 2016

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την αποδοχή στην παρέα σας. Έχω ένα θέμα αγόρασα μετά από πολλά χρόνια ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο το οποίο εχει και τα δύο σασμάν διαλυμένα και η αλυσίδα του είναι χάλια σκέφτομαι λοιπόν να τα αντικαταστήσω και ψάχνω για μια καλή και σχετικά οικονομική λύση. Η χρήση που θα κάνω στο ποδήλατο θα  είναι για βόλτες σε άσφαλτο. Το σύστημά μου είναι 3Χ6 και τα χειριστήρια είναι shimano revo shift. Σκέφτομαι γι αυτό για εμπρός http://www.bikemall.gr/shimano-sasman-emprosthio-tourney-fd-tx51-m6-dual-pull-6-7-taxytiton-586455.html και αυτό για πίσω http://www.houtasbikes.gr/index.php?route=product/product&product_id=1302 και για αλυσίδα δεν ξέρω. Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τον χρόνο σας

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 23 Ιουλίου 2016

Φίλε μου καλωσόρισες στην παρέα μας. Τα σασμάν που έχεις δει είναι κατάλληλα για μια απλή χρήση και δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα σε ικανοποιήσουν. Θα μπορούσες να πας και σε σειρά altus αλλά δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά για τόσο απλή χρήση.

Από τη στιγμή που δεν πας βουνό δεν θα έχεις θέμα ούτε με τις αναταράξεις. (το λέω γιατί τα εισαγωγικά ντεραγιε δεν έχουν και τα καλύτερα ελατήρια και αυτό σημαίνει ότι κοπανάνε πολύ σε ανώμαλα εδάφη).

Για αλυσίδα μπορείς να πάρεις μια οποιαδήποτε  shimano για 6απλά συστήματα. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να βάλεις καλή σειρά μιας και δεν κάνεις τρελή χρήση. Απαραίτητα να πάρεις έλα λαδάκι για την αλυσίδα σου dry lube κατά προτίμηση και να τη λαδώνεις τακτικά.

Να δώσεις προσοχή στη ρύθμιση του high και low στα ντεραγιε σου αν την κάνεις μόνος την αλλαγή και όλα οκ.

Αν χρειαστείς βοήθεια σε κάτι μπορείς να ρωτήσεις.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 23 Ιουλίου 2016

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τον χρόνο σου θα τα παραγγείλω και θα ασχοληθώ αν έχω οποιοδήποτε πρόβλημα θα ρωτήσω.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 23 Ιουλίου 2016

Να σε καλωσορίσω κι εγώ .Και να προσθέσω:τωρα είναι η ευκαιρία να αλλάξεις και τα συρματόσχοινα και τα εξωτερικά καλώδια ταχυτήτων,γιατί λογικά θα είναι σε ίδια (αν όχι χειρότερη )κατάσταση με την υπόλοιπη μετάδοση.Μετά θα έχει μεταμορφωθεί όλη η μετάδοση!Αξίζει ο κόπος και το κόστος είναι αστείο.Καλή δουλειά και καλές βόλτες!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 23 Ιουλίου 2016

καλή δουλεία και από μένα και καλά μαστορέματα για αυτόν τον αριθμό ταχυτήτων δεν νομίζω να βρεις και κάτι καλύτερο οπότε προχώρα  και ότι θες εδώ είμαστε καλή συνέχεια και καλός μας βρήκες

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2016

αλυσιδες καλυτερα να πας σε kmc

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2016

εε καλά και με  shimano δεν θα έχεις θέμα αλλά οκ οι kmc είναι καλές είχα και εγώ και ήταν οκ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο