Επισκευή παλιού ποδηλάτου…

Ενημερώθηκε στο 15 Μαΐου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
2 στο 13 Μαΐου 2015

Καλησπέρα… Έχω ένα πολύ παλιό road bike favorit το οποίο το είχε παρατημένο γνωστός μου σε πιλοτή. Το πήρα λοιπόν και θέλω να το ξανά φέρω στην ζωή. Τα μόνα που μπόρεσα να σώσω είναι σκελετός και ζάντες. Η κατάσταση της ζάντας ήταν αυτή και μετά από πολύ δουλειά έγινεέτσι για να καταλάβετε.

Για να μην τα πολυλογώ θέλω την βοήθειά σας για την επιλογή ανταλλακτικών. Δύστυχος δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά οπότε πάμε σε κάτι οικονομικό.

Αρχικά ξεκινάμε από τα φρένα:
F- http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/brakes/caliper-brakes/shima…
B- http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/brakes/caliper-brakes/shima…
Τι λέτε? θα έχω σωστό φρενάρισμα ή θα φρενάρω και θα κάνω τον σταυρό μου να σταματήσω? το λέω γιατί σε άλλο που έχω παλιού τύπου κάνω τάμα να σταματήσω… Βρήκα σε μεταχειρισμένα φρένα από Bianchi Impulso στα 30€. Αξίζουν? θα δω κάποια διαφορά με αυτά?

Πίσω ταχύτητες:
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/rear-derailleur/shi…

Μπροστά ταχύτητες:
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/front-derailleur/sh…

Πεταλιέρα:
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/crankset/shimano-al…
Εδώ έχουμε 3 δίσκους 28/38/48. Υπάρχει περίπτωση αν βγάλω το προστατευτικό να μπει άλλος ένας δίσκος μεγαλύτερος? αν ναι μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να βάλω? (και από ebay δεν έχω θέμα εξάλλου δίσκος είναι).

Κασέτα:
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/cassette-freewheel/…
Με ενδιαφέρει αρκετά να έχω μια πολύ ελαφριά ταχύτητα και μια βαριά. Το πίσω κέντρο είναι με βίδωμα (ενημερωτικά). Τώρα τι μπορώ να κάνω για ποιο βαριά ταχύτητα? να κάνω αυτό που ανέφερα παραπάνω με μεγαλύτερο δίσκο ή υπάρχει κάποιος αντάπτορας για να βάλω αυτή την κασέτα κατευθείαν?

Μεσαία τριβή:
http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/gears-1/bottom-bracket/shim…
Έχω και την παλιά του αλλά είναι ανοιχτού τύπου και δεν τα μπορώ με τίποτα! οπότε άμα αλλαχτεί μεσαία τριβή θα πρέπει να αλλαχτεί και η πεταλιέρα αφού η παλιά δεν έχει τετράγωνη βάση αλλά με σφήνα. Επίσης το μέγεθος ποιο είναι? Η τρύπα στον σκελετό έχει ύψος 35mm με 68mm. Τα 113mm που λέει στο link τι είναι?

Να πω πως είχα και μια απώλεια. Ο λαιμός που εννόνει το τιμόνι με τον σωλήνα που “σφηνώνει” στο πιρούνι, έσπασε. Η διάμετρος του σωλήνα είναι 21mm και του τιμονιού 24mm… Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? υπάρχει κάτι τέτοιο με τις διαμέτρους που έδωσα?http://www.tsirikosbikes.gr/bike-spare-parts/stems/pro-lt-31-8mm-ahead-s...

Επίσης έσπασε και ο λαιμός του πιρουνιού αλλά αυτό άμα το πάω σε κάποιον τορναδόρο λογικά θα φτιάξει.

Άμα όλα γίνουν κομπλέ και φτιαχτεί και τα πάντα μετά πόσο θα μπορούσα να το πουλήσω?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 14 Μαΐου 2015

Λοιπόν φίλε μου για τα φρένα πιστεύω ότι θα είσαι κομπλέ με αυτά που έχεις επιλέξει.. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το τακάκι βέβαια, οπότε αυτά που λες ότι είχες παλιά μπορεί πέρα από τον διαφορετικό μηχανισμό που έχουν, να μην είχαν και τα καλύτερα τακάκια.

Επίσης μια “παρατήρηση”: Έχεις επιλέξει εξαρτήματα για mountain bike οπότε θα βγει λίγο υβριδικό το κουρσάκι στο τέλος. Θα ήταν καλύτερα να πας σε σειρά για κουρσες. Θα έχεις και πιο μακριές σχέσεις για να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα.

Επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί πολύ πολύ με κούρσες καλύτερα να δώσει τα φώτα του και κάποιος ακόμα…

Αυτό που λες για τον 4ο δίσκο απλά δεν παίζει γιατί το ντεραγιέ δεν θα μπορεί να σου βάλει την αλυσίδα εκεί…

Αυτό που λες για το μέγεθος της μεσαίας τριβής αν δεν κάνω λάθος είναι η απόσταση από το ένα άκρο έως το άλλο όπως δείχνω στο κόκκινο βέλος

Τέλος για το τιμόνι σου (το λινκ που έδωσες δεν δουλεύει) φαντάζομαι θα μπορεί να κολλήσει αλλά σκέψου και το ενδεχόμενο να πάρεις ένα καινούριο αν μπορείς για να είσαι πιο σίγουρος για την ασφάλεια σου.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Μαΐου 2015

Τα shimano εννοείς? όποια και να πάρω λες να πάρω τακάκια με μεγαλύτερο ή μικρότερο πάτημα? 

Κοίταξε αρχικά επέλεξα για mtb λόγο του budget γιατί όσο να ναι για κούρσες είναι κάπως τσιμπημένα. Επίσης οι ρόδες του δεν είναι τόσο λεπτές οπότε για να αναπτύξει ταχύτητα πρέπει πρώτα να αλλάξω ζάντες διαφορετικά δεν θα μπορώ να πιάσω μεγάλη ταχύτητα.

Όσο για τις ζάντες, τώρα φοράει (για λάστιχο θα πω) 27×1 1/4, για άλλη ζάντα θα κοιτάξω απλά για 27 με ότι να ναι? ή 26?

Το link είναι αυτό link

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο