Κριτήρια επιλογής κέντρων

Ενημερώθηκε στο 15 Οκτωβρίου 2015 στο Αγορά Εξαρτημάτων
4 στο 13 Οκτωβρίου 2015

Τα κέντρα με τι κριτήριο τα κοιτάω; Πρόκειται για trekking χρήση σε ενα ποδήλατο φίλου μου (clermont freeland). Οταν πηγαίνουμε ποδήλατο κάνουμε γύρο στα 30 χιλιόμετρα. Ευχαριστώ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 13 Οκτωβρίου 2015

Γενικά τα κριτήρια επιλογής ενός κέντρου είναι αρκετά. Μεταξύ αυτών είναι το αν έχει δισκόφρενο το ποδήλατο. Αν ναι τότε κοιτάς με τι είδους κούμπωμα είναι. Επίσης πρέπει να δεις τι άξονα φοράει το ποδήλατο. Quick release 9mm, απλό με βίδες αριστερά-δεξιά, 15mm?
Τώρα στη δική σου περίπτωση είναι είτε quick release (λίγο απίθανο) ή απλός με βίδες.

Στο πίσω κέντρο παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο γιατί εμπλέκονται και οι ταχύτητες στη μέση. Γενικά όμως το να αλλάξεις κέντρο δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου διότι απαιτεί να πλέξεις ξανά τις ακτίνες στο στεφάνι. Οπότε θα πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον επαγγελματία για να έχεις και καλό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τη περίπτωση μπορεί να συμφέρει και ολόκληρη η αλλαγή του τροχού.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 14 Οκτωβρίου 2015

με βύδες είναι τα κέντρα χάνουν σα να είναι ξεχαρβαλόμενα σαν να μην είναι βιδόμενες η βίδες ενω είναι. το ποδύλατο δεν είναι πολυ ταλαιπορημένο απλα επιδει τόρα κάνουμε αποστάσης που και που να μην τον κουράζει και αφου τα κέντρα φένονται ετημόροπα σκευτικα μηπος τα αλλαξω το πίσω ειναι στραβω λίγο κιόλας αλλα αν αξίζει ο τροχό οτροχός τοτε. απλα ρωτάω τη χαρακτριστικά να κοιτάξω για την δεν έχει χριαστει ποτε στο κιουμπ να κάνω κατι ταίτιο και θα θελα την συμβούλισου αν μπορεις να μου δόσεις τα χαρακτιστικά του ποδύλατου είναι:
v-brake
26ari
με βιδες
3χ6 shimano η ταχύτιτες του
πρεπει να είναι το ιδιο με αυτο που δείχνεις το βίντεο για τη ρύθμιση για τα v-brake

ευχαριστω για την ανταπόκρισει

 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 14 Οκτωβρίου 2015

το πιο πιθανό είναι να έχεις τζόγο (χαλαρότητα) λόγω των βιδών στα κέντρα που έχουν χαλαρώσει. Δες το βίντεο με τα κέντρα και σφίξε τις βίδες που αναφέρω σαν κωνικές. Είναι οι βίδες που συγκρατούν τις μπίλιες

[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=ArAZDqGKqBs
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Οκτωβρίου 2015

καλη ιδέα θα το δω με την πρώτη ευκερία ευχαριστω καλες βόλτες

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο