Καπακια αναρτησης

Ενημερώθηκε στο 7 Ιανουαρίου 2021 στο Γενική Συζήτηση
14 στο 17 Δεκεμβρίου 2020

Καλησπέρα παιδιά, έχω το ποδήλατο cube aim pro, και θέλω να βάλω καπάκια ανάρτησης, συγκεκριμένα cnc xon αυτα είδα, αλλα έχω αμφιβολία στο αν ειναι συμβατές η αν γίνεται κάτι τέτοιο, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? ?

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
1 στο 17 Δεκεμβρίου 2020

Πρώρα από όλα ποια ανάρτηση έχεις; Για τι η cube έχει πολλά aim pro. Δεύτερον αν έχει κάποιο ρυθμιστικό εκεί δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει η αλλαγή. Γενικά δεν ξέρω πολλά για αυτό το θέμα καθώς δεν το έχω ξανακάνει οπότε αν ξέρεις κάποιος ποιο καλά ίσως να σε βοηθήσει παραπάνω.

στο 17 Δεκεμβρίου 2020

Οκ σε ευχαριστώ πολύ!! Μια ακόμη ερώτηση, έχω δισκόφρενα υδραβλικα, συγκεκριμένα tektro hd-m275, με δισκοπλακα 160mm θέλω να την κάνω 203mm, γίνεται είναι εφικτό, συγκεκριμένα θέλω να βάλω μια xon κόκκινο χρώμα είναι, τι χρειάζομαι αν γίνεται και πως θα το κάνω μόνος

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 18 Δεκεμβρίου 2020

Γύνεται πρέπει να δεις αν η ανάρτηση σου αντέχει τα 203mm. Θα λέει λογικά κάπου στα specs και μετά ίσως θα πρέπει να βάλεις και αντάπτορα για να ποιάνει η δαγκάνα σωστά. Τέλος αν ή ανάρτηση σου έχει center lock πρέπει να βάλεις ήτε δυσκόπλακα με center lock ήταν να πάρεις αντάπρορα απο center lock στο κανονικό με τις αλενόβιδες. Για να λες cube λογικά θα είναι shimano τα κέντρα άλλα λογικά θα έχουν center lock mount για τις δυσκόπλακες…

 

Υπόψειν αν είναι center lock θα πρέπει να έχεις και τον εξολκέα για να την βγάλεις και να την βάλεις που είναι για center lock.

εδώ μπορεις να δεις τι είναι το center lock

https://bike.shimano.com/en-EU/technologies/component/details/center-lock.html

 

ακι εδώ είναι το εργαλέιο που θες

https://www.tsirikosbikes.gr/park-tool-fr-5-cassette-lockring-tool-1.html

(έχει ποιο φθηνά)

πρόσεχε για τι έχει δύο τύπους να πάρεις των σωστό γράφει πάνω το κέντρο σου ποιον έχει/θέλει

αυτά….

 

 

στο 18 Δεκεμβρίου 2020

Ευχαριστώ, η ανάρτηση ειναι η sr suntour XCT disc 100mm, και τα κέντρα είναι αυτά rear hub CUBE Alloy Light, 6-Bolt, γνωρίζεις αν γίνεται

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 18 Δεκεμβρίου 2020

Καλά η cube βάζει το logo τις παντού αν θες και μπορείς βγάλε μια φώτο την τώρα δυσκόπλακα σου και ανεβασέ την να σου πω….(μάλλον shimano θα είναι τα κέντρα που λένε cube πάνω (χδ)) . Αν είναι αυτή η ανάρτηση https://www.modernbike.com/sr-suntour-xct-hlo-suspension-fork-27.5-1-1-8-threadless-steerer–100mm-travel-100x9mm-disc-black

τότε μάλλον θες αντάπτορα άλλα όλα καλά…

Αλλά πρέπει να ξέρεις αν το κλειδωμα είναι center lock ή όχι (μάλλον θα είναι)

 

στο 19 Δεκεμβρίου 2020

Είναι 6bolts

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 20 Δεκεμβρίου 2020

Ότι και να είναι μπορείς να το βάλεις για τι έχει αντάπτορες απλά πρόσεξε να πάρεις τα σωστά.

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Ιανουαρίου 2021

Φίλε έχω μια απορία, ελπίζω να μπορείς να μου την λύσεις, έχω δισκοπλακες με center lock 180mm και θέλω να τις κανω 203, γίνεται, και αν γίνεται ποια μα πάρω, μπορώ να επιλέξω οποία θέλω η πάει ανάλογα με τα δισκόφρενα και τα τακάκια, br-mt200 δισκόφρενα έχω, αλλα μπυ άρεσε μια δισκοπλακα xt!

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιανουαρίου 2021

1. Ανάλογα με τα τακάκια έχεις δύο τύπους τακάκια ρυτίνης και μεταλικά πάρε αυτά που λέει η δυσκόπλακά ότι δέχετε (και ανάποδα). Δες το manual τις δυσκόπλακας.

2 . Μπορείς να αλλάξεις σε 203 (ίσως να θες και αντάπτορα) και να δεις αν το πιρούνι σου (αν είναι για μπροστά) μπορεί να δεχτεί τα 203 (spoiler alert: λογικά θα μπορεί) δες το manual.

3.Δαγκάνα και δυσκοπλάκα αν βάλεις τα σωστά τακάκια και αντάπτορες δεν θα έχουν θέμα να δουλέψουν μαζί.

4. Κέντρο και δυσκόπλακα, εφόσον έχεις δυσκόπλακα με center lock παίρνεις αντάπτορες ή center lock δίσκο και θα είσαι οκ…. (ΠΡΟΣΕΧΕ!! έχει δύο τύπους για το center lock).

 

Αυτά πές μου για απορίες αν έχεις καλές βόλτες stay safe 😉 

 

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιανουαρίου 2021

Πρώτα, σε ευχαριστώ πάρα παρα πολύ, η δισκοπλακα ειναι της shimano ice technology και φοβάμαι γιατί λέει οτι σε συνδιασμο με τακάκια ice technology δουλεύει άψογα γι αυτό διστάζω να την αγοράσω, ειναι για το μπροστά πιρούνι, και επίσης θέλω ενα παρα πολύ φτηνό εργαλείο για να την βιδοσω, η δισκοπλακα εχει 50 ευρώ αν ειναι να πάρω ανταλλακτικο με 30 τοτε να μην βάλω καθόλου

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιανουαρίου 2021

Αυτό είναι το ποδη, αυτό ειναι το ποδήλατο

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιανουαρίου 2021

Το εργαλείο όμως θα το έχεις για πολυ καιρό όχι μονο για μια φορά ακόμα δεν ξέρω τι τακάκια ειναι αυτά τα ice αλλα μπορείς πάντα να δεις αν μπαίνουν στις δαγκάνες σου.

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιανουαρίου 2021

Οι δαγκάνες ειναι shimano br-mt200, δεν ξέρω τι τακάκια φοράει

 • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο