Μάζεμα αλυσίδας.

Ενημερώθηκε στο 20 Μαΐου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
5 στο 19 Μαΐου 2015

Γεια σας και καλώς σας βρήκα.Έχω ένα θέμα με την αλυσίδα από το ποδήλατο.Είμαι εν κινήσει με το ποδήλατο και κάποιες φορές όταν δεν κάνω πετάλι μου μαζεύετε η αλυσίδα στιγμιαία και επανέρχεται,σαν να κολλάνε τα ρουλεμάν αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν είναι αυτό.Από τι μπορεί να προέρχεται και πως μπορώ να το επισκευάσω;Το ποδήλατο το έχω περίπου 2 μήνες, με το που το έπλυνα την πρώτη φορά άρχισε να μου μαζεύει την αλυσίδα ενώ το είχα λιπάνει κανονικά. Ευχαριστώ.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
3 στο 19 Μαΐου 2015

Καλησπέρα φίλε μου και καλωσόρισες!

Το πρόβλημα σου πολύ πιθανό να προέρχεται από το ελεύθερο ή αλλιώς freehub..
Είναι αυτό που κάνει κρρρρρρρρ όταν δεν κάνουμε πετάλι και επιτρέπει στην ρόδα να γυρνάει χωρίς να γυρνάνε τα πετάλια μας.. Ε λοιπόν αυτό έχει κάτι δοντάκια που πατάνε με κάποια ελατήρια. Αν εκεί μέσα υπάρχει ανεπαρκής λίπανση μπορεί να σκαλώνουν στιγμιαία τα δοντάκια να σου μαζεύει η αλυσίδα..

Όταν μαζεύει δημιουργεί αρκετά μεγάλη τάση οπότε και αναγκάζεται να ξεκολλήσει λόγω του ότι τεντώνεται. Προσπάθησε να αφαιρέσεις τον τροχό από το ποδήλατο και να δεις πόσο εύκολα γυρνάει το ελεύθερο περιστρέφοντας το με το χέρι σου. Αν εκεί που κάνει κρρρρρ ξαφνικά ψιλοκολλάει τότε εκείνο είναι το πρόβλημα σου.

Για να καταλάβεις περισσότερα κάπως έτσι είναι το ελεύθερο από μέσα…

στο 20 Μαΐου 2015

Ευχαριστώ για την απάντηση….θα βγάλω την ρόδα και θα το δω.Καλή συνέχεια σε όλους.

στο 20 Μαΐου 2015

Προκειμένου να λύσεις το ελεύθερο έχε κατά νου ότι θα πρέπει να έχεις και κάποια ειδικά εργαλεία. Τα σημαντικότερα (για να αφαιρέσεις την κασέτα) είναι αυτά..

στο 20 Μαΐου 2015

Είδα την απάντησή σου….αλλά λίγο αργά…!Δεν τα έχω τα εργαλεία…(θα τα παραγγείλω όμως από το γερμανικό site με τα ανταλλακτικά που έδωσες),οπότε ξαναέβαλα τον τροχό στο ποδήλατο. Μπόρεσα όμως και ξεβίδωσα από την άλλη μεριά της κασέτας που έχει μερικά ρουλεμάν και έσταζε λιπαντικό,τα καθάρισα όλα και τον θάλαμο,έβαλα γράσο λιθίου και τα ξαναέβαλα χύμα μέσα ελπίζοντας να πάρουν τη θέση μόνα τους…!Επειδή είδα μερικά βίντεο στο youtube για το πως λιπαίνεις ένα ελεύθερο,όλα δείχνουν πως ξεσυναρμολογούν ξεκινώντας από το quick release,κάτι το οποίο δεν έχω. Υπάρχει διαφορά;Μάλλον το decreaser μου έκανε την δουλεία όταν το καθάριζα,πρέπει να εισχώρησε και μου έκανε την ζημιά……!Άρα καλό θα ήταν φίλε guru να μακιγιαριστείς και να ανεβάσεις το βίντεο με τον σωστό τρόπο πλυσίματος ενός ποδηλάτου…γιατί δεν το έχω ακόμα….!!!

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 20 Μαΐου 2015

Το τι μπορεί να φταίει δεν μπορεί να προσδιοριστεί μέσα από περιγραφή δυστυχώς… Άμα δεν το δεις, δεν βγαίνει άκρη..
Όσο για τα εργαλεία. ένα πολύ καλό σετ που χρησιμοποιώ εγώ και έχει σχεδόν τα πάντα είναι αυτό. Είναι λίγο ακριβό αλλά με αυτό λύνεις σχεδόν ότι μπορείς να φανταστείς επάνω στο ποδήλατο. Πολύ καλή τιμή έρχεται και στο σετ με το σταντ που έχω και εγώ.. Αυτό είναι το λινκ για το σετ.

Όσο για το βίνεο θα γίνει σύντομα.. Απλά τρέχω διαρκώς και δεν μπόρεσα να βρω τον απαραίτητο χρόνο ακόμα.. Υπομονή! Το ΣΚ θα είναι επάνω!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο