Πίσω άξονας

Ενημερώθηκε στο 9 Ιουλίου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
2 στο 8 Ιουλίου 2015

Γειά σας παιδιά… Έχω πρόβλημα με τον πίσω άξονα στο merida(trekkin). Όταν γυρίζω την ρόδα στον αέρα κάνει το χαρακτηριστικό γουργουρισμα που κάνουν τα ρουλέτα, είναι σίγουρα από τον άξονα γιατί όταν έβγαλα την ρόδα ο άξονας γυρίζει όχι γλυκά… Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος κανένα καλό άξονα ή να με συμβουλεψει? για να αποφύγω το ξεπαραδιασμα και το πήγανε έλα στον ποδηλατά.. Το ποδήλατο είναι το merida crosway 40d 2015 με Quick release και φοράει 9αρα κασέτα….. Έχω τρελαθεί τι να κάνω να γίνει γερό και καλό???

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 9 Ιουλίου 2015

Καλημέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας. Εγώ θα έλεγα να μην βιαστείς να κάνεις αλλαγή στον άξονα σου.. Μπορεί να παίζουν πολλοί παράγοντες που το προκαλούν. Από μια πολύ σφιγμένη βίδα μέχρι μια απλή αλλαγή στην κωνική βίδα που μπαίνει στο ρουλεμάν. Θα δεις σε επόμενο βίντεο (θα ανέβει την επόμενη Παρασκευή) πως γίνεται η διαδικασία της συντήρησης και αν μετά την συντήρηση δεν υπάρχει βελτίωση, τότε μπορείς να κάνεις την αλλαγή.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 9 Ιουλίου 2015

Όλα καλά με τον άξονα… Τζάμπα τρελάθηκα! Τελικά δεν είχε αρκετό γράσο και αυτόν που είχε ήταν ο κλασικός…. Τώρα έβαλε πράσινο, λέει ότι είναι καλύτερος… Τέλος πάντων δουλεύει καλύτερα τώρα 3€ με πήρε όλα καλά. Τώρα όμως με έβαλε στη Μπριζα…. Λέω να το πάω μια μέρα από εκεί να γρασαρει την μπροστά μου ρόδα, τον άξονα στα πιδαλια τιμόνι κτλ.. Κτλ… Κι’αυτη η merida μου φενεται μόνο λεφτά έδωσα… Ούτε γράσο?. Α μου είπε κιόλας ότι η κασέτα που φοράει δεν είναι και τόσο καλή (Sun race) 9speed τι γνώμη έχετε εσείς?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο