Πίσω σασμάν

Ενημερώθηκε στο 6 Ιουνίου 2020 στο Τεχνικά Θέματα
7 στο 8 Μαΐου 2020

Καλησπέρα παιδιά, νέο μέλος και εγώ και θα ήθελα καταρχήν να σας χαιρετίσω. Με λένε Γιώργο και μένω Γερμανία που είναι η χαρά του ποδηλάτη καθώς κάθε πόλη μετράει άπειρα χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου μέσα της. Νέος στο άθλημα του ποδηλάτου και εγώ αγόρασα ένα παλιό μεταχειρισμένο mountain Hardtail Giant Terrago 6000. Το ποδήλατο είναι αρκετά παλιό και μάλλον με “πιάσανε κότσο” που λένε. Πολύ σκουριά στις βίδες και πολύς χρόνος να ρυθμίσω ταχύτητες, δισκόφρενα και πιρούνα. Παρόλη όμως την προσπάθεια κατάφερα να το συνεφέρω αρκετά το ποδήλατο. Μόνο ένα πράγμα δεν μπόρεσα να κάνω. Ενω το πίσω σασμάν μου δουλέυει άψογα στις αλλαγές των ταχυτήτων, όταν το δουλεύω στην αγαπημένη μου ταχύτητα (24η) ειναι πολύ κοντά στο πλαίσιο και στις αναταρράξεις το χτυπάει με αποτέλεσμα να αρχίσει να κάνει και σημάδι. Με την εμπειρία σας λοιπόν, λέτε να χρειάζομαι καινούργιο πίσω σασμάν ή μπορεί να γίνει η δουλειά και με κάποια ρύθμιση?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 12 Μαΐου 2020

Αν έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις και πάλι δεν έρχεται μπορεί να φταίει και το νύχι. Δηλαδή αυτό που ειναι βιδωμενο πάνω το σασμάν. Καμιά φορά μετά από χτυπήματα μπορεί αυτό να στραβωσει.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 14 Μαΐου 2020

Εγώ κατάβα οτι βρισκεις η αλυσήδα πάνω στο πλαίσιο με άλλα λόγια πάνω στο πιρούνι.

Αυτό λες ?

τότε δεν έχει κάποιο θέμα έτσι είναι ειδικά αμα έχεις και μικρό δίσκο μπροστά λογικο είναι …

Αν δεν λες αυτό τότε οτι είπε ο μινόταυρός.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 14 Μαΐου 2020

Παντως οταν εχεις τον μπροστινο και το πισω στο μικροτερο δισκο δηλαδη μπροστα 1 και πισω 8-9 αναλογα τι εχεις ειναι λογικο να ακουμπαει ελαφρως στο πλαισιο. Αμα κανεις mtb ειναι απολυτως λογικο να χτυπαει στο σκελετο. Σε τετοιες περιπτωσεις βαζεις μια προστασια ειναι για εκεινο το μερος για να μην κανει σημαδια δεν θυμαμαι πως λεγεται ή μια δωρεαν λυση ειναι να το τυλιξεις με σαμπρελα εκει.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Μαΐου 2020

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Αυτό ακριβώς εννοώ. Χτυπάει στο “πιρούνι” η στον σκελετό να το πω ποιο καλά. Η ταχύτητα που το έχω συνήθως είναι στους μπροστά δίσκο το μεγάλο δίσκο και στους πίσω τον μικρότερο. Δηλαδή ειναι φυσιολογικό να βαράει? 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 23 Μαΐου 2020

Ναι απλά πάρε αυτή την θήκη που μπαίνει εκεί και προστατεύει το σκελετό από το να γδαρθεί και να χαλάσει το χρώμα.
Ένα από αυτά είναι αυτό :

https://www.tsirikosbikes.gr/bike-accessories/miscellaneous-accessories/accessories-parts-for-frame-fork/pro-neoprene-st-chainstay-protector.html

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Μαΐου 2020

Δηλαδή ειναι φυσιολογικό να χτυπάει όταν για παράδειγμα κατεβαίνω πεζοδρόμιο? ευχαριστώ θα το δοκιμάσω.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Ιουνίου 2020

Ναι είναι καλό είναι να βάλεις μια προστασία που υπάρχει για αυτό πρόβλημα και θα είσαι μια χαρά στα mtb είναι κλασικό πρόβλημα αυτό

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο