προβλημα στον πισω τροχο

Ενημερώθηκε στο 18 Μαρτίου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
6 στο 17 Μαρτίου 2016

Καλησπερα!λογο της χρησης που κανω στο ποδηλατο μου τον τελευταιο καιρο η πισω ροδα αρχισε τις παρενεργειες!αρχισε να πηγαινει αριστερα δεξια.για να το επιδιωρθωσω αρκει η ακτινολογιση οπως μας εδειξε ο the bike guru ή χρειαζεται να αγορασω καινουργιο αξονα?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 17 Μαρτίου 2016

αν δεν έχει στραβώσει ο άξονας δεν χρειάζεστε να τον αλλάξεις η ακτινιλόγηση σίγουρα θα βοηθήσει αλλά πρέπει να κοιτάξεις και της κωνικές βίδες θα καταλάβεις πιες είναι αν δεις το βίντεο του guru για συντηρήσει κέντρον ένας τρόπος να καταλάβεις αν είναι χαλαρές η κωνικές βίδες είναι να δεις για τι κουνιέται η ρόδα κουνιέται από στραβό στεφάνι (δεν έχει τζόγο) η απο λυμένες κωνικές βίδες (έχει τζόγο)η πάει πάνω κάτω (στραβός άξονας) ενώ αν είναι το στεφάνι στραβό θα δεις να πυγένει δεξιά αριστερά ελπίζω να μην σε μπέρδεψα καλή επισκευή

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 17 Μαρτίου 2016

αρα αφου το στεφανι ειναι στραβο κανω ακτινολογιση και αν οι κωνικες βιδες ειναι χαλαρες τις σφιγκω απλως.και αν ο αξονας παιζει τον αλλαζω,σωστα?

στο 18 Μαρτίου 2016

σωστά απλά συνήθως ακτινολόγισει χρειάζεστε να στραβώσει ο άξονας η να ξεβιδωθούν οι κωνικές βίδες είναι αρκετά δύσκολο αλλά είναι μια πιθανότητα που πρέπει να ελέγξεις

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
2 στο 18 Μαρτίου 2016

Λοιπόν φίλε μου καλά τα κατάλαβες. Άξονα όμως θα χρειαστεί να αλλάξεις μόνο αν έχουν πάθει ζημιά οι κωνικές βίδες ή αν έχει στραβώσει. Θα σου έλεγα να κάνεις ελέγχους με την παρακάτω σειρά:

  • τσεκάρεις αν έχει τζόγο ο άξονας (αν παίζει δηλαδή αριστερά δεξιά η ρόδα -> αν ναι σφίγγεις κωνικές και γενικά το σύστημα που σταθεροποιεί τον άξονα στο κέντρο.
  • αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχεις τζόγο ξεκινάς την ακτινολόγηση

Αν έχεις τζόγο τότε δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις ακτινολόγηση. Αν τα πράγματα είναι τραγικά στο κέντρο σου και οι μπίλιες εχουν κάνει σημάδια βαθιά στις κωνικές βίδες ή ο άξονας έχει αρπάξει τότε πας για αλλαγή άξονα.

στο 18 Μαρτίου 2016

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο σας!!

στο 18 Μαρτίου 2016

καλή συνέχεια πρόσεχε αν κάνεις αυτήν την δουλειά μόνος αν αντικαταστήσεις το γράσο αν (αλλάξεις άξονα) θα πρέπει να το συμπληρώσεις και να βάλεις ένα γράσο για ποδηλατικά ρουλεμάν βέβαια

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο