Πρόβλημα κέντρων πίσω τροχού.

Ενημερώθηκε στο 5 Απριλίου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
6 στο 30 Μαρτίου 2016

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα θέμα με το ποδήλατο μου. πήγα και πείρα ένα σπείρωμα για το κέντρο του πίσω τροχού που μου είχε σπάσει σαν αυτό στην φωτό.

Επειδή όμως μου έσπασε τελείως και δεν ξέρω με πια σειρά είναι μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω χρήματα για να το παο σε ποδηλατάδικο για να μου το φτιάξει.

Ακολουθούν κάτι φωτογραφίες και ένα video.

[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=ATXJOuUpLds&feature=youtu.be
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 30 Μαρτίου 2016

λοιπόν πρώτα μπαίνουν η κωνικές βίδες που έχουν την επαφή που πρέπει να ακουμπάνε η μπίλιες το κωνικό κομμάτι τους όπως της έχεις αυτό είναι σίγουρο τώρα το κέντρο σου είναι ιδιαίτερο δεν έχει κασέτα αλλά ελεύθερό δηλαδή το ελεύθερο φιλοξενείτε στην κασέτα αυτό συμένει ότι δεν είναι πανομοιότυπο με το δικό μου έχω και εγώ ένα τέτοιο ποδήλατο αλλά στο δικό μου θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να βγάλω της βίδες από την πλευρά της <<κασέτας>> χωρίς να βγάλω την κασέτα εσένα  φαίνεται να βγαίνουν  καλό αυτό γαι σένα τόρα :
αυτά τα μαύρα που λές οτι τσακίζουν δεν πρέπει να τσακίζουν οπότε έχεις δίκιο θα σου πω με ποια σηρα θα τα έβαζα εγώ αλλά περίμενε να απάντηση και guru για να το επιβεβαιώσει για τη δεν είναι σίγουρος αρχικά περνάς τον άξονα μέσα από το κέντρο και βάζεις τι κωνικές βίδες με τον κόνο προς τα μέσα του κέντρου αυτές της βιδώνεις τόσο ώστε να γυρνάει το κέντρο σχετικά άνετα αλλά να μην κουνιέται ο άξονας προς καμία διευθύνειση εκτός από την περιστροφική που πρέπει να κάνει πρέπει να φροντίσεις να έχεις τον ίδιο χώρο στον άξονα από τις δύο πλευρές ίσος από την πλευρά της κασέτα να είναι λιγότερος ο χώρος μετά η πλατιά ροδέλα πάει από την πλευρά της κασέτα μετά από την κωνική βίδα και η μικρή ροδέλα από την άλλη πλευρά του άξονα εσύ τις έχεις βάλει ανάποδα για αυτό και συμπιέζετε το μαύρο τσημουχάκι μετά λογικά βιδώνεις της βίδες τις μικρές (παξιμάδια) αλλά πρώτα από την πλευρά που δεν έχει κασέτα βάλε το τσιμουχάκι και με τα βίδωσε την βίδα λογικά δεν θα χρειαστεί να βιδώσεις την βίδα τόσο ώστε να συμπιεστή πάλι 
έτσι θα τα έβαζα εγώ τώρα δεν ξέρω αν βοήθησα ούτε αν έχω δίκιο πάντως με δεδομένο ότι η κωνικές βίδες μπαίνουν πρώτα παίξε με της ροδέλες που δεν έχουν στροφές και δε πως βολεύει να είναι για να είναι όλα εντάξει και με το όλα εντάξει ευνοώ να γυρνά κανονικά η ρόδα 
ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περίμενε  να δούμε τη θα πει και ο guru και μηλάμαι 
επίσεις η βίδα που μπαίνει απο την πλευρα της τσημούχας μπαίνει λίγο μέσα στην τσιμούχα 

δες και αυτό αν και δεν έχεις τέτοιο είδους σύστημα αλλά οκ θα πάρεις μια ιδέα
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=ArAZDqGKqBs
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 30 Μαρτίου 2016

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα το τσεκάρω αύριο και θα σου πω αν τα κατάφερα.

στο 31 Μαρτίου 2016

περίμενε να απαντήση και o guru

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 31 Μαρτίου 2016

OK Θα περιμένω και την απάντηση του guru 🙂

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 5 Απριλίου 2016

Δες το βίντεο που έδωσε ο musicfun. Η διαδικασία είναι παρόμοια. Εσύ απλά έχεις και αποστάτες (το μαύρο κομμάτι που δεν βιδώνει αλλά απλά το σπρώχνεις.) Το μεγάλο μπαίνει από τη μεριά της κασέτας συνήθως και το κοντό από τη μεριά της δισκόπλακας. Τσέκαρε και πες μας αν έχεις θέμα. (Σόρρυ για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχα αρκετή δουλειά και δεν τσέκαρα το φόρουμ)

στο 5 Απριλίου 2016

άρα μάλον καλά τα είπα ωραία

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο