Συντήρηση Κέντρων Τροχών

Ενημερώθηκε στο 21 Οκτωβρίου 2017 στο Τεχνικά Θέματα
1 στο 28 Μαρτίου 2017

Κάθε ποτε πρεπει να τα καθαριζουμε γρασαρουμε κεντρα ?

 

επισης ποσο παιρνει ενας μαστορας να κανει γενικο service σε κεντρα τροχων, σασμαν, μεσαια τριβη και οτι αλλο σχετικο χρειαζεται.

στο 29 Μαρτίου 2017

στην πατρα αμα το πας στο ποδηλατο και τους πεις γενικο τεχνικο ελενχο περνουνε 30 αρι αλλα η πιθανοτητα να τα κανουνε ολα οσα λενε ειναι πολυ μικρη

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 28 Μαρτίου 2017

Φετος που τα έλυσα και τα δύο,το πίσω κέντρο μου ειχε κανει 2800χλμ μετα την περσινή συντήρηση και φαινεται οτι πήγαινε ακομα κι’αλλο, πιστεύω αλλα 1000 χλμ τα εβγαζε.

Το μπροστα που το έκανα πρωτη φορά στα 5800χλμ φώναζε ότι ήθελε συντήρηση. Οποτε με τη χρήση που κανω καθε 3000-4000 θα πρέπει να κάνω στο δικό μου. 

Βεβαια δεν κυκλοφορώ το ποδήλατο με βροχες ουτε σε λάσπες. Επίσης πιστεύω ότι παιζει σημασια η ποιοτητα του κέντρου και τι γράσσο χρησιμοποιεί κανεις.

Οποτε θα έλεγα αναλογα τι χρήση κανει ο καθένας χρειαζεται και συντήρηση.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 25 Ιουλίου 2017

Λοιπόν, σήμερα με έπιασε προκοπή και έκανα συντήρηση στα κέντρα. Μπρος πίσω. Μπορώ να πω πως ήταν πιο εύκολο απ’ ότι περίμενα. Οι κωνικές βίδες δεν ήταν πουθενά φαγωμένες, ούτε οι μπίλιες έβγαλαν γρέζι. Το μόνο που έχω απορία, είναι στο βίντεο που υπάρχει στο youtube, συγκεκριμένα στο 17.10 λεπτό δεν έβαλα έτσι γράσσο γύρο γύρο.. Επίσης αμέσως μετά που μπαίνει το καπάκι, το δικό μου δεν είχε τέτοιο. Να είχε και να μην το είδα? Το κέντρο μου είναι Shimano FH-RM33. :/

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον minotavro, για το γράσσο που είχε γράψει στη 2η σελίδα, (το ίδιο «κουβαδάκι» τελικά αγόρασα) και για το μπροστινό κέντρο. Να πω την αλήθεια εκείνο θα το άφηνα ακόμα.. Και στον μεγάλο guru για το κατατοπιστικότατο βίντεο στο κανάλι!!! 🙂

Ήμουν σε διάφορα forums αυτοκινήτων και admin και moderator, τέτοια βοήθεια δεν έχω ξανά δει σε άλλο forum. Μόνο κόντρες και τσακωμοί ήταν στα άλλα!! 🙂

 

στο 25 Ιουλίου 2017

Ακριβός αυτός ειναι ο λόγος που έκανα εγράφη στο the bike guru ,για τι πραγματικά περνει και δίνεις απλόχερα βοηθια χωρίς τσακομους ?

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 25 Ιουλίου 2017

οσο για αυτό που λες ούτε το δικό μου έχει ανάλογα με τα κέντρα έχει και διαφωρετικα κομάτια μέσα επιδει είχα το κέντρο FH-RM35 και το έχω ανοίξει δεν έχει κάτι τέτιο τώρα και σαν το δικόσου έχω αλλά δεν το εχω ανοίξει (ακόμα) 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 25 Ιουλίου 2017

Ναι, μετά και γω το σκέφτηκα, πως δεν θα είναι όλα τα κέντρα το ίδιο.. Τώρα αύριο θα φανεί στη βόλτα τι έκανα. Και τα σφιξίματα που φοβόμουν τα έκανα εύκολα!

Ε είναι ευχαρίστηση όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά! χεχε 😀

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 25 Ιουλίου 2017

πάντα ;)

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 12 Οκτωβρίου 2017

Έκατσα επιτελούς να ανοίξω κι εγώ τα κέντρα γιατί στο μπροστινό ένιωθα να μαγκώνει λίγο σε ένα σημείο και δεν γυρνούσε καλά. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισα ήταν ακριβώς ότι έδειξε και ο γκουρου στο βίντεο. Το ποδήλατο δεν πειράχτηκε ποτέ το έχω 7 χρόνια. 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Μπορώ να αλλάξω μόνο το συγκεκριμένο; όλα τα άλλα είναι εντάξει όπως και οι μπίλιες ούτε ρινίσματα α είχε μέσα. Θα υπάρχουν εξαρτήματα που να ταιριάζουν με τα κέντρα μου; βρήκα ότι είναι αυτά (http://www.ktgroup.net/pro.php?m=d&pid=113&cid=47&f=47).

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 21 Οκτωβρίου 2017

Σε πολυ μετρια καταστση αλλα πρπει να μας διξεις και το εσωτερικο τον race επιπλεον ασε με να ματνεψω το κεντρο ειναι joytech η quando

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο