Άγρια υφή ζάντας

Ενημερώθηκε στο 2 Ιανουαρίου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
21 στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Καλησπέρα και χρονια πολλά!
Το τακάκι των v-brake είχε πιάσει κατι σαν μεταλλικό το οποίο αφαίρεσα. Όμως δημιούργησε μια τραχιά υφή στη ζάντα. Αυτό μπορώ να το διορθώσω λειαίνοντας το με κάποιο ντουκόχαρτο ή να το αφήσω και θα φτιάξει αφού τρίβεται από το τακάκι?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
2 στο 26 Δεκεμβρίου 2015

δύστυχος πιστεύω ότι αν τρίβετε με το τακάκι θα χαλάσει πολύ γρήγορα το τακάκι αν δεν είναι πολύ ακριβό το στεφάνι εγώ θα το άλλαζα στην θέση σου εκτός αν η ζημιά δεν είναι πολύ μεγάλη τότε ίσος και να μπορεί και να διορθωθεί από το τακάκι με την χρίση άλλα χλομό το βλέπω δεν ξέρω αν υπάρχει πιο σκληρό τακάκι από αυτό που φοράς ώστε να χαλάει ποιο δύσκολα και δικιά μου απορία αυτή τη ενοής με ντουκόχαρτο κάποιο ύδος γυαλόχαρτου;
χρόνια πολλά και από μένα.

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ναι ψιλό γυαλοχαρτο

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

οκ κατάλαβα

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
12 στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Φίλε μου θα πρότεινα να μας ανεβάσεις μια φώτο να δούμε την κατάσταση. Αν η ζάντα έχει αυλακώσεις από το εργοστάσιο το να την τρίψεις με γυαλόχαρτο θα τις αφαιρέσει. Αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα θα ξεκινήσεις με χοντρό γυαλόχαρτο 200άρι και θα πας διαδοχικά σε πιο ψιλά 400, 800, 1000 και αν χρειαστεί και 1500. Μια φώτο σίγουρα θα βοηθήσει

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Οκ θα προσπαθήσω να ανεβάσω φώτο. Πληροφοριακά υπάρχει ένα αυλάκι στη μέση του στεφανιου και πάνω – κάτω είναι λειο.

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Χρονια πολλάκαι καλά κι από μένα!Αν κατάλαβα καλά η αυλακιά που περιγράφεις πρέπει να είναι ο μετρητής βάθους-φθοράς ζάντας(στεφανιού),Ειτε έτσι ,είτε αλλιώς, μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου,μια γρατζουνίτσα τι κακό θα σου κάνει;μάλλον θα λειτουργεί όπως οι χαρακιές στα δισκόφρενα.Ενώ προσπαθώντας να τη σβήσεις κινδυνεύεις σοβαρά να αδυνατίσεις το στεφάνι …με ολέθριες επιπτώσεις!

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Μαλλον εχεις δίκιο. Το αφήνω οπώς ειναι αφού μόνο χαιδεύοντας το στεφάνι καταλαβαίνεις κάτι. Στη φώτο δε θα φανει. Η ζαντα είναι αυτή.

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ο Zandre έχει δίκαιο για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα λεπτό στεφάνι πέρα των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Γι’ αυτό και ζήτησα φωτογραφία. Απλά το να έχεις γρατζουνιά βαθιά μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στο πόσο ομοιόμορφο φρενάρισμα έχεις ή ακόμα και να βρίσκει σε κάθε περιστροφή του τροχού στο τακάκι. Θα του δούμε όμως..

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Προσπαθω να τον καθησυχάσω,γιατί αφου η χαρακιά έγινε απο κάτι που σφήνωσε στο τακακι ,δε μπορεί να είναι καθετη στη φορά της περιστροφής,οπότε δεν μπαίνει ζήτημα να μαγκώσει κανένα τακάκι.Το χειρότερο που θα πάθει είναι απώλεια απειροελάχιστης επιφάνειας τριβής(αν σκεφτούμε τις τεράστιες χαρακιές των δισκων “σουρωτήρια” δε…)

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

εγώ αυτό που σκεφτικέ ο guru φοβήθηκα για μη ομοιομόρφων φρενάρισμα αν είναι λεπτομέρεια μην ασχοληθείς καν δεν έχει νόημα μεγάλο πιστεύσω οκ;

στο 26 Δεκεμβρίου 2015

Δεν εχει γρατζουνιά αλλά κατι σαν ”μπιμπίκια”. Άκουσα άσχημο και εντονο θόρυβο πατώντας τη μανέτα. Δεν πιεσα πολύ το φρένο γιατί καταλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Θα το αφήσω έτσι ισως ειχε καποιο γρέζι η ζάντα επειδή ειναι καινούρια και το μάζεψε το τακάκι.Ηταν πάντως στο μέγεθος φακής γιάυτο με τρόμαξε.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!

στο 28 Δεκεμβρίου 2015

τα μπιμπίκια μήπως είναι από τα τακάκια; και μια άλλη ιδέα δες μήπως είχε καμιά πραστατεφτικη ζελατίνη η κάτι τέτοιο επιδίδει ήπες ότι είναι καινούρια καλή συνέχεια

στο 28 Δεκεμβρίου 2015

Δεν ξέρω τι να πω. Ζελατίνη το σκέφτηκα αλλά δεν είχε κάτι. Μήπως είχε όμως και βγάζοντας τη (όποιος την έβγαλε) μείνανε τίποτα υπολλειματα?
Σήμερα μου τριβόταν και η πίσω ζάντα. Σαν κάτι να είχε πιάσει πάλι και μετά από μερικά μέτρα σταμάτησε.
Μου ήρθε ιδέα. Να τρίψω τη ζάντα (εκει που πατάει το τακάκι) με συρματακι κατσαρόλας?

στο 28 Δεκεμβρίου 2015

είναι όντος περίεργη φάση δεν ξέρω αν θα κάνεις καλό στην ζάντα άμα την τρίψεις για τι μπορεί το θέμα να είναι στα τακάκια μήπως αυτά να είχαν κάποιο προστατευτικό η να έχουν ξεραθεί και να μην δουλεύουν όπως πρέπει αν η ζάντα δεν φαίνεται περίεργοι μην την πειράξεις δοκίμασε με άλλα τακάκια αν είναι εύκολο επιδίδει λες ότι μερικά μετρά ποιο μπροστά σταμάτησε ίσων να μην εφαρμόζουν τα τακάκια καλά επιδίδει ίσος είναι καινούρια αυτό με τη χρίση θα φτιάξει πιστεύω ξαναδές μήπως θέλουν ρυθμιζμά συμβουλέψου και βίντεο guru και μιλάμε κάλο σέρβις

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
3 στο 29 Δεκεμβρίου 2015



στο 29 Δεκεμβρίου 2015

η φθορά που βλέπω στην ζάντα είναι σίγουρα από τα τακάκια η κάτι που κώλυσε σε αυτά πάντως δεν φαίνεται πολύ σοβαρή ζημιά δοκίμασε άλλα τα κάκια ξαναλέω προτού γίνουν χυρότερα τα πράγματα

στο 30 Δεκεμβρίου 2015

Τελικά έβαλα τα shimano xt deore. Όλο το σύστημα μπρος πίσω.  Μεγάλη διαφορά.

στο 30 Δεκεμβρίου 2015

ναι αυτό είναι παραπάνω από από αυτό  που πρωτινά

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 2 Ιανουαρίου 2016

Η ζημιά που βλέπουμε στη ζάντα δε φαίνεται να είναι τραγική. Μπορείς να την αφήσεις έτσι. Ή απλά να την λειάνεις πολύ πολύ λίγο ώστε να μην σου κάνει ζημιά στα καινούρια τακάκια. Όχι να την τρίψεις πολύ για να εξαφανιστεί το χτύπημα, απλά να το σβήσεις λίγο για να κυλάει πιο ομαλά επάνω του το τακάκι.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο