Αγορά ποδηλάτου

Ενημερώθηκε στο 1 Ιουλίου 2022 στο Αγορά Ποδηλάτου
5 στο 25 Ιουνίου 2022

Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούργιος εδώ πέρα στην ομάδα. Ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για μια αγορά που θέλω να κάνω.
Θελω να διαθέσω 650-700€ (Trekking, θα το χρησιμοποιώ ποιο πολύ σε δρόμο αλλά θα πηγαίνω και εκτός δρόμου σε χωματόδρομο), πήγα είδα το Ideal Megisto, Cube Nature. Μετά πήγα σε άλλο ένα μαγαζί και μου είπε ότι δεν είναι καλά ποιοτικά κατασκευασμένα (στραβά κολλημένος ο σκελετός κτλπ) μου πρότεινε Fuji, Romet. Ωστόσο μένω Κρήτη αμα πιστεύετε ότι μια άλλη κατηγορία ποδηλάτου θα ήταν καλύτερη πέρα από trekking. Ευχαριστώ παρά πολύ για το χρόνο σας και καλό Σαββατο-Κυριακο σε όλους !!!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
1 στο 25 Ιουνίου 2022

Λοιπόν, γενικά τα ποδήλατα έχουν ένα βασικό ανταλακτιό τον σκελετό. Αν έχει καλό σκελετό  όλα τα άλλα τα φτιάχνεις. Για παράδειγμα στο δικό μου ποδήλατο έχω αλλάξει λίγο πολύ τα πάνω. Η γεωμετρία λοιπόν του σκελετού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο μόνος τρόπος που μπορείς να το κρίνεις αυτό είναι να πας μια βόλτα το ποδήλατο.

Πριν πάρεις κάτι, πρέπει πρώτα να το πας μια βόλτα πριν το πάρεις και να δεις αν κάθετε σωστά στο σώμα σου. Ολα τα άλλα έρχονται μετά.

Για την χρήση που αναφέρεις ότι θες να κάνεις μάλλον το trekking είναι σωστό. Εχω και εγώ trekking btw. Λοιπόν τι να πάρεις δες μάρκες που έχουν καλούς σκελετούς όπως είναι για παράδειγμα η Giant, Cube, Merida, Cannondale και άλλα. Πρέπει να τα πας μια βόλτα και να δεις τι κάθετε ποιο καλά στο σώμα σου.

Για την ideal έχω κακές εμπειρίες και ακούω γενικά κακά πράματα. Για την Cube δεν έχω κάτι κακό να πω ίσως βαράει πολύ την τιμή αλλά γενικά σαν ποιότητα είναι πολύ καλά. Το δικό μου είναι ένα Cube ltd cls pro 2014 του έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Αλλά το σχήμα του και η γεωμετρία του είναι πολύ καλά.

Για την κρήτη δεν ξέρω που μπορεί να πας για να δοκιμάσεις. Αλλά όπου και να πας πρέπει να δοκιμάσεις πριν πάρεις.

Να προσέξεις πριν πάρεις να πάρεις τον ποδήλατο στα μέτρα σου ανάλογα με το ύψος σου, τα ποδήλατα έχουν μέγεθει small , large και τα λοιπά. Στα λεφτά που κοιτάς θα βρείς κάτι οκ περιφεριάκά όπότε απλά κοίτα να πάρεις έναν καλό σκελετό.

Εγώ θα κοίταγα κάτι σαν και αυτό. 

 

στο 25 Ιουνίου 2022

Εννοείτε θα το πάω μια βόλτα πριν το πάρω. Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση σας, βοήθησε παρά πολύ.
Πιστεύεται ότι πρέπει να δώσω λίγο παραπάνω ; Θα είναι αισθητή η διάφορα στα 100 με 200 παραπάνω ;

Έχω 1.88 ύψος οπότε σίγουρα το large.

Θα πάω από Δευτέρα να δω το Cube nature και να το μια βόλτα να δω πως είναι. Τώρα το έχει φέρει ο άνθρωπος και θα το στήσει.

Ευχαριστώ και πάλι και για το link.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 26 Ιουνίου 2022

Γενικά μπορεί να έχει κάποιον εξοπλισμό ποιο καλό. Εκτροχιαστή και τα λοιπά αν δώσεις παραπάνω αλλά εκτός και αν θες να κάνεις πολλά χιλιόμετρα δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.

Τώρα άμα δεις διαφορές στην μεσαία τριβή από octalink να είναι hollowtech(ή gxp σε sram) εκεί  έχει διαφορά. Η άμα δεις να έχει αντί για ανάρτηση με ελατίριο να έχει ανάρτηση με αέρα ή λάδι και αυτό έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Αν έχει διαφορές  αντί για acera να είναι ξέρω εγώ alivio δεν έχει και μεγάλη διαφορά στους εκτροχιαστές.

θες να δώσεις παραπάνω να κοιτάξεις να έχει κάτι από τα παραπάνω. Αλοιός δεν έχει νόημα εκτός αν έχει ποιο καλό σκελετό.

στο 26 Ιουνίου 2022

Κατάλαβα σας ευχαριστώ παρά πολύ !

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 1 Ιουλίου 2022

Τα fuji είναι πολύ καλά ποδήλατα

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο