Αλλαγή μηχανικών δισκόφρενων σε υδραυλικά

Ενημερώθηκε στο 15 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
14 στο 23 Ιουλίου 2015

Καλησπερα σας. Ειμαι καινουριος εδω στο φορουμ και ήθελα να κανω μια ερώτηση. Ελπιζω ολα να τα εκανα σωστα και να σας φτασει η ερωτιση μου.

Ήθελα να σας ρωτήσω κατι για τα δισκοφρενα. Λοιπον, ειχα ενα ποδηλατο το οποιο ητανε ενα συνιθισμενο ποδηλατο σιδερενιο κλπ. απλο ποδηλατο. Αυτο το ποδηλατο μου το κλεψανε δυστυχως και τωρα θελω να παρω ενα καινουριο. Αλλα λεω αν παρω τωρα να παρω καλο.

Έψαξα σε διάφορα μαγαζια που πουλανε ποδηλατα και ειδα καποια ωραια που μου αρεσαν. Εγω τωρα όπως ειχα πει θελω να παω σε καλο ποδιλατο και κατέληξα σε κανα 2-3. Αυτα τα ποδήλατα ειναι αλουμινιου ΜΤΒ 29 κλπ. Ξερω οτι αυτα τα ποδήλατα για τον δρομο ειναι δυσκολα και ότι ειναι καλα για βουνα κλπ. Αλλα εδω που μενω δεν ειναι και πολυ καλοι οι δρομοι οποτε κατέληξα σε ΜΤΒ.

Τωρα αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι… βρήκα ενα ωραιο ποδήλατο  οπως το περιεγραψα λιγο πιο πανω αλλα το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι εχει μηχανικα δισκόφρενα. Και απο οτι ξερω δεν ειναι και πολυ καλα τα μηχανικα γιατί οταν πατας το φρένο πατιεται μονο απο την μια μερια το μηχανικό ενω το υδραυλικό πατιεται και απο τις δυο μεριες.

Δεν ξερω αν καταλάβατε τι θέλω να πω… Αυτο το ποδήλατο εχει μια λογική τιμή το οποιο τωρα πριν καμια εβδομαδα το εβγαλε προσφορα απο τα 499 στα 299. Μου αρεσε πολυ και θα το επαιρνα αλλα το σκεφτομαι μονο και μονο για τα φρενα. Αν ητανε υδραυλικά θα το επαιρνα.

Τωρα αν το παρω μπορω να αλλαξω τα μηχανικα σε υδραυλικά? νομιζω πως γινεται, σωστα? Θελω να μου πειτε ποσο θα κοστισουνε μπροστα πισω υδραυλικα δισκοφρενα αν γινεται και αν αξιζει να τα αλλαξω η να παω σε ποδήλατο που τα εχει ήδη.

Ειδα και ενα αλλο που τα εχει ήδη αλλα δεν μου αρεσε και τοσο και εχει 430. Εχει μια καποια διαφορα… Ποιο να παρω για να μου βγει και λιγο πιο οικονομικο γιατί τωρα η καιροι ειναι λιγο δυσκολοι. τι μου προτείνετε?

Αν θελετε μπορω να σας πω και τα χαρακτηρηστικα που εχει το καθε ποδήλατο για να με βοηθησετε να κανω μια πιο σωστη αγορα. Θα χαρω πολυ να βρεθει καποιος να με βοηθησει. Σας ευχαριστω παιδια για τον χρονο σας και αν σας κουρασα με το μεγαλο μου μηνυμα.

Έγινε επεξεργασία από τον The Bike Guru.
Αιτία: Διόρθωση σύνταξης και ορθογραφικών λαθών.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 23 Ιουλίου 2015

Καλωσόρισες φίλε μου στην παρέα μας…

Λοιπόν όσον αφορά στον προβληματισμό σου σχετικά με την επιλογή σου.
Να σου πω αρχικά ότι μπορείς να αλλάξεις τα μηχανικά σε υδραυλικά αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να το πας σε κάποιο κατάστημα προκειμένου να κόψεις τα σωληνάκια και να κάνεις εξαέρωση του κυκλώματος αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου.

Αν διαθέτεις τα παραπάνω χρήματα θα σου πρότεινα να πάρεις κατευθείαν με υδραυλικά καθώς δεν πρόκειται να γλιτώσεις χρήματα αλλά αντίθετα θα δώσεις και παραπάνω αν τα αλλάξεις μετά.

Αν δεν διαθέτεις τα παραπάνω χρήματα μπορείς να πάρεις αυτό με τα μηχανικά δισκόφρενα. Αν τα μηχανικά τα ρυθμίσεις πολύ καλά πίστεψε με θα σου επαρκούν μια χαρά. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο για αρκετό καιρό και μόνο αν δεις μέσα από τη χρήση που του κάνεις ότι δεν σε καλύπτουν, τότε να κάνεις την αλλαγή. Ωστόσο σου λέω ότι δεν θα υπάρχει η ανάγκη, απ ότι φαντάζομαι.

Σε αυτά τα χρήματα 299 είναι καλή η τιμή για να έχει και δισκόφρενα.. Δείξε μας αν μπορείς το ποδήλατο που είναι με τα μηχανικά και αυτό με τα υδραυλικά για να μπορώ να κάνω μια σύγκριση.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 23 Ιουλίου 2015

οποτε παω για μηχανικα  δισκοφρενα…ελπιζω να ειναι καλα… το ακριβo το ποδhλατο το εχω βρει μεσα εδω στο ιντερνετ και αν μπορεσω θα σου στειλω μια φωτογραφία του. το αλλο με τα μηχανικα ξερω την μαρκα του αλλα δεν μπορω να βρω το μοντελο του. αν αλλαξω μετα σε υδραυλικα περιπου ποσο θα μου στοιχισει? γνωριζεις μπορεις  να μου πεις? και αν τα αλλαξω εννοειται θα παω σε ποδηλατα. Μονος μου δεν νομιζω να τα καταφερω. Και κατι ακομα αν τα αλλαξω οι δισκοι απο τα μηχανικά θα μεινουνε η θα πρεπει να βαλω  αλλους καινουριους δισκους?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

Η αλλαγή θα κοστίσει περίπου 100 ευρώ απ ότι υπολογίζω (μαζί με τα εργατικά)… Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να κρατήσεις τους δίσκους από τα μηχανικά.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

Δηλαδη περιπου το ιδιο πραγμα ειναι. Δεν γλυτώνω κατι. Το 400αρι θα το φαει οπως το βλεπω ειτε στην μια επιλογή ειτε στην αλλη. Τα υδραυλικα φρενα παντως ειναι καλυτερα απο τα μηχανικά σωστα? εχω οδηγήσει ποδήλατο με υδραυλικα και ειναι  κατι ξεχωριστό. Πατας το φρενο και κοκαλώνει το ποδήλατο. Δεν κουνιεται καθολου. Με τα μηχανικα θα γινεται αυτο? αν γινεται θα τα κρατήσω αν οχι θα τα αλλάξω…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

Κοίταξε τα υδραυλικά μπορούν να προσφέρουν περισσότερη δύναμη φρεναρίσματος με μικρότερη δύναμη στη μανέτα. Αν δεν θα κάνεις κάτι ιδιαίτερο δεν υπάρχει ανάγκη για τα υδραυλικά. Αν σκοπεύεις να πας πολύ σε βουνό και κάνεις γρήγορες διαδρομές εκεί τότε ίσως να δεις διαφορά. Για μέσα στη πόλη μπορεί πολύ καλά να ικανοποιήσουν τα μηχανικά.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

εψαξα και λιγο τωρα και στο ιντερνετ ποδιλατα και βρικα ενα στα 329Ε με υδραβλικα δισκοφρενα αλλα ενταξει τωρα δεν μπορω να το πολυ καταλαβω λεει οτι ειναι 29 αλλα δεν μου πολυ μιαζει για 29 και ΜΤΒ αυτο ειναι το λινκ του http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/6229547/ δεστο λιγο αν μπορεις και σε καπια φοτογραφια του διχνει τον μηχανισμο για τα φρενα του μπορεις να καταλαβεις αν ειναι υδραβλικα η μηχανικα? και αν μπορεις να μου πεις αν ειναι καλο ποδιλατο και αν αξιζει να παω να το δω απο κοντα…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

τα φρενα του επανω τωρα που τα ειδα καλυτερα ειναι υδραβλικα..οποτε ειναι ενταξει… τωρα για το αν ειναι 29 δεν ειμαι σιγουρος…αυτη η μαρκα του ποδιλατου ειναι καλη η οχι και τοσο? αυτο το ποδιλατο ποσο θα το βαθμολογουσες εσυ που ξερεις κατι παραπανω μεσα στο 0-10?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Ιουλίου 2015

εψαξα και αλλο σε αυτο το μαγαζει και ειδα οτι εχει πολυ καλα ποδιλατα μου αρεσε πολυ αυτο το ποδιλατο αλλα εχει και μια τιμουλα καπος….http://bikesandroses.car.gr/bicycles/view/4390335/ αλλα νομιζω ειναι τοπ ποδιλατο παιει παντου κανει τα παντα… εχει καλουτσικα ποδιλατα αυτο το μαγαζει απο οτι βλεπω…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σκεφτόμουν και εγώ να αλλάξω τα μηχανικά σε υδραυλικά δισκόφρενα αλλά ήθελα να ρωτήσω γιατί χρειάζεται να κάνω εξαέρωση. Δεν ξέρω αρκετά για τα υδραυλικά φρένα έτσι σε τι χρησιμεύει αυτό;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Σεπτεμβρίου 2015

Θα πρέπει να κόψεις τα σωληνάκια γιατί θα είναι μακριά οπότε και θα πρέπει να κάνεις εξαέρωση μετά. Θα πρέπει να γνωρίζεις και πως να κοντύνεις τα σωληνάκια, καθώς δεν είναι εύκολη διαδικασία.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο