Αλλαγή τιμονιού από trekking σε κούρσα

Ενημερώθηκε στο 9 Απριλίου 2020 στο Συνθέσεις Ποδηλάτων (Custom Builds)
5 στο 23 Μαρτίου 2020

Καλησπέρα,

Έχω το παρακάτω Sector Helix. Επειδή έχω παλαιότερα αλλάξει κάποια πράγματα και θέλω να το κρατήσω σκέφτομαι να αλλάξω το τιμόνι σε κούρσα. Εννοείται σκέφτομαι και την αλλαγή χρώματος οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

  • Αρέσει στο μέλος
  • vasilis lialios
Απάντηση
0 στο 24 Μαρτίου 2020

Με τιποτα

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 29 Μαρτίου 2020

το να αλάξεις το τιμόνι σε κούρσας δεν πιστεύω να σε βολέψει και πάρα πολύ διό τι αλλάζει με αυτόν τον τρόπο και την γεωμετρία του ποδηλάτου και αυτό συνήθως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα… Αν έχει τα λεφτά μπορεί να δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει , αλλά πιστεύω οτι αυτό δεν είναι καλή ιδέα και στην θέση σου δεν θα αλλά το τιμόνι. Τέλος για τι θέλεις να αλλάξεις το τιμόνι ?? τι σε ενοχλεί στο τιμόνι που έχεις τώρα??

Για το χρώμα που λες εγώ θα το έκανα θαλασσί και σκούρο μπλε… πιστεύω θα του πήγενε μια χαρά…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 4 Απριλίου 2020

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσιες. Θέλω να το επιχειρήσω απλά και μόνο σαν μια αλλαγή. Βέβαια όντως από ότι έχω δει ο σκελετός στα περισσότερα ποδήλατα κούρσας έχει σε ευθεία μορφή και παράλληλο με το έδαφος το πάνω μέρος κάτι που στο δικό μου δεν ισχύει. Γενικά θέλω να κάνω αλλαγές για να το βελτιώσω και να νιώσω και εγώ πιο ωραία. Βέβαια αν το κόστος ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα τότε ίσως αξίζει η αγορά και συντήρηση κάποιου άλλου που να είναι δρόμου με τιμόνι κούρσας από την κατασκευή του.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 5 Απριλίου 2020

Δεν κατάλαβες μάλλον τι ήθελα να πω …
Το να αλλάξεις το τιμόνι δεν είναι ακριβό είναι σαν βάλεις τιμόνι σε nissan από formula 1 αμφιβάλω αν θα είναι καλύτερα μάλλον θα είναι χειρότερα…
Αλλά αν θες να το κάνεις για πείραμα έχει ενδιαφέρον να δω τα αποτελέσματα. Γενικά δεν είναι καλό να κάνουμε τέτοιου τύπου ακρεες μετατροπές για τι μπορεί να γίνει και επικίνδυνο…
Τέλος αν το να κανεις να ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις και τα χειριστήρια σου για τις ταχύτητες για τι στα κούρσας έχει άλλον λεβιέ από αυτόν που έχει στα δρόμου , ο οποίος δεν ξέρω αν θα ειναι συμβατός με το σύστημα μετάδοσης σου οπότε ίσως και να χρειαστεί να αλλάξει εκτρωχιαστι μπροστά και πίσω . Να το υπολογίσεις αυτό καθώς επισεις και χειριστήρια για τα φρένα που εκεί πάλι διαφέρει ο μηχανισμός.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 9 Απριλίου 2020

φιλε μου αλλη γεωμετρία  εχει ενα τρεκινκ και αλλο κουρσα. ασε τα χρηματα που θα χαλάσεις αγοράζεις ενα καλο μεταχειρισμενο..

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο