Γνώμη και προτάσεις για ποδήλατο στην πόλη

Ενημερώθηκε στο 29 Ιουλίου 2020 στο Αγορά Ποδηλάτου
1 στο 10 Ιουλίου 2020

Καλησπέρα σας, νέος στην ομάδα και θέλω να ζητήσω την γνώμη σας.

Θέλω να αγοράσω ένα ποδήλατο για μέσα στην πόλη. Ξεκίνησα πρόσφατα να κάνω ποδήλατο και μέχρι στιγμής κάνω βόλτες έως 25-30χλμ. Έχω ένα ballistic coaster 1 ωστόσο θέλω να κάνω μια αναβάθμιση. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκα το Ideal funcore 2020 (https://www.idealbikes.net/?section=3578&language=el_GR&itemid1494=3608&detail1494=1) που στα 500€ περίπου διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα, 9 ταχύτητες και είναι σε καλή τιμή. Δεν ξέρω αν στα ίδια χρήματα μπορεί κάποιος να μου προτείνει κτ καλύτερο. Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο ideal είναι το βάρος 12,7κιλα που νομίζω ότι είναι σχετικά βαρύ. Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο ποδήλατο???

Ενδιαφέρομαι καθαρά για βόλτες μέσα στην πόλη-ασφαλτο (όχι χώμα ή για δουλειά) κυρίως ευθείες αλλά μερικές φορές και ανηφόρες (πχ Κάστρα, Θεσσαλονίκη). Το Ideal είναι από τα λίγα που βρήκα σε αυτήν την τιμή με σετ ταχυτήτων 3×9 με υδραυλικά δισκόφρενα κλπ.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 29 Ιουλίου 2020

Τα ideal γενικά δεν είναι ότι καλύτερο εγώ δεν θα αγόραζα . Δες αυτό https://www.actionbikeclub.gr/product/35/849/sirrus-10-2020-.html

Για βόλτες σε άσφαλτο θα είναι πολύ καλό πολύ καλύτερο από το Ideal.

Και μην ψάχνεις να πάρεις ποδήλατο με το πόσες ταχύτητες έχει και αν έχει υδραυλικά δισκόφρενα για βόλτες στην πόλη τα v-break σίγουρα σε καλύπτουν (είναι και ποιο ελαφριά).

Η ταχύτητες ( τα γρανάζια) έχουν νούμερα 34T π.χ. αυτό λέει πόσα δόντια έχει άρα και πόσο μεγάλο είναι το γρανάζι. Για ανηφόρες θες να έχει μικρό μπροστά και μεγάλο πίσο για ταχύτητα θες το ανάποδο. Δεν έχει νόημα να δεις πόσα γρανάζια έχει αρκεί να έχει αυτά που σου χρειάζονται. Για παράδειγμα εγώ έχω 3χ9 (trekking) πίσω δουλεύω 3-7-9 και μπροστά και τα τρία ποιο πολύ 2-3 κάνω και χώμα και δρόμο  οπότε όπως καταλαβαίνεις και 3 πίσω να είχα δεν θα είχα θέμα , έχει μια μεταβατικότητα να έχεις πολλά γρανάζια αλλά στην τελική μόνο αυτό έχει σαν θετικό και έχει ακόμα και παραπάνω βάρος για τι ποιο πολλά γρανάζια ποιο πολύ βάρος.

Αυτά…

ελπίζω να βοήθησα!!!

καλώς ήλθες και καλές βόλτες!!!!!!!! 🙂

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο