Επιλογή ποδηλάτου για μικτή χρήση

Ενημερώθηκε στο 27 Νοεμβρίου 2020 στο Αγορά Ποδηλάτου
2 στο 25 Νοεμβρίου 2020

Καλημέρα!

Χρειάζομαι τη βοήθεια και τις γνώσεις σας για την εξής επιλογή ποδηλάτου. Εδώ και έναν χρόνο χρησιμοποιώ σχεδόν σε καθημερινή βάση για προπόνηση/γυμναστική ένα σιδερένιο MTB Carrera 26″ (14,5kg) του 2000 χωρίς ανάρτηση με απλό πιρούνι για διαδρομές 30-40km σε άσφαλτο/πλακόστρωτο/πεζοδρόμιο/ποδηλατόδρομο και λίγο σε βατό χωματόδρομο. Σκέφτομαι να πάω σε κάτι πιο ελαφρύ και μου αρέσει αρκετά το Ideal Cityrun στα 390€ αλλά σε ποδηλατάδικο που ρώτησα μου είπαν ότι είναι απαγορευτικό για ανέβα-κατέβα σε πεζοδρόμια. Σχετικά με τα πεζοδρόμια δεν εννοώ κακομεταχείριση αλλά να μπορείς να κατέβεις και να ανέβεις με προσοχή. Σε άλλο κατάστημα μου πρότειναν gravel αλλά ξεφεύγει από το budget που είναι μέχρι 600€. Επίσης θα ήθελα να αποφύγω την όρθια στάση που έχουν τα trekking και έχω ακούσει ότι επιβαρύνει τη μέση. Εναλλακτικά είχα σκεφτεί τα παρακάτω:

> Specialized Sirrus 1.0 (500€)
> Trek FX 1 (450€)
> Specialized Sirrus X 2.0 (600€)
> Carrera U 3000 (375€)
> Μεταχειρισμένο παλιό κουρσάκι 150€-300€ (δεν ξέρω αν είναι τελείως άκυρη επιλογή λόγω λεπτού ελαστικού και αντοχής αλλά μου αρέσουν οπτικά)
ή ότι άλλο θεωρείτε ότι ταιριάζει για αυτή τη χρήση.

Ευχαριστώ 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 26 Νοεμβρίου 2020

Τα Sirrus είναι πολύ καλά ποδήλατα να πας σε αυτά θα πρότεινα. Η κούρσα δεν είναι και πολύ καλή ιδέα για αυτά που θες για τι  δεν έχει την ευελιξία που θες. Τέλος η μπροστά ανάρτηση που λες είναι καλή αν την θες … Αλλά δεν θα πάθεις κάτι αν δεν έχεις ακόμα αν θες να έχεις την μέγιστη δυνατή μεταφορά ενέργειας από το πόδι σου στο ποδήλατο δεν θες να έχεις αναρτήσεις ή θες να είναι lock, η αναρτήσεις είναι καλές μόνο για πολύ κακό δρόμο πέτρες λακκούβες και λοιπά και ακόμα καλό θα είναι να έχει την δυνατότητα να κλειδώνει για να μην σε ενοχλεί σε ανηφόρες και ορθοπεταλιές(άποψη μου).

Για τα ποδήλατα που λες ποιο πάνω όχι ideal δεν είχα ποτέ καλή εμπειρία και η γεωμετρία τους είναι χάλια. Πάνω στο θέμα τις γεωμετρίας να σου πω ότι καλό (δύσκολο με covid) είναι να δοκιμάσεις το ποδήλατο πριν το πάρεις για το μέγεθος και την γεωμετρία του. Τέλος ή κάθε εταιρεία (σοβαρές εταιρείες) έχουν έναν πίνακα που λέει ανάλογα με το ύψος σου ποιο μέγεθος να πάρεις. Όσο για τα carrera δεν ξέρω δεν είχα ποτέ αλλά παίζει να είναι ποιο κακά από τα ideal όπως τα βλέπω(γνώμη μου).

 

Αυτά από εμένα καλές βόλτες !!!!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 27 Νοεμβρίου 2020

Ναι μάλλον σε sirrus θα πάω.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο