Επιλογή ποδηλάτου

Ενημερώθηκε στο 21 Ιανουαρίου 2021 στο Γενική Συζήτηση
12 στο 15 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα,

είμαι νέο μέλος του forum και θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή ποδηλάτου. Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα ποδήλατο που θα το χρησιμοποιώ περισσότερο για να κάνω τις βόλτες μου. Επειδή η περιοχή που διαμένω έχει πολλές ανηφόρες θα ήθελα ένα ποδήλατο που να με βοηθάει σε αυτό.

Σκέφτομαι το cube sl road 2021 αλλά θα ήθελα την γνώμη σας για την πιθανή επιλογή μου, που δεν γνωρίζω εάν ανταποκρίνεται επάξια στις δύσκολες ανηφόρες. Επίσης, εάν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση θα με ενδιέφερε να με ενημερώσετε 

ευχαριστώ 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 15 Ιανουαρίου 2021

Καλώς ήλθες … Το ποδήλατο είναι μια χαρά αν έχεις λακούβες και πεζοδρόμια θα σου έλεγα να πάρεις κάτι με αναρτήσεις αλλά εφόσον θες ανηφορές καλό είναι να μην έχεις αναρτήσεις (ή να τις κληδώνεις). Εγώ θα σου έλεγα να δεις και καμία κούρσα ίσως να σου είναι ποιο άνετη για μεγάλες αποστάσεις αλλά για βόλτες όχι και τόσο. Γενικά πιστεύω ένα fitnes ποδήλατο σαν και αυτό που λες είναι και η σωστή λύση για αυτά που αναφέρεις ότι θα κάνεις.(γνώμη μου)

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 15 Ιανουαρίου 2021

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ναι όντως δεν σκέφτομαι για μεγάλες αποστάσεις και λακούβες για τις διαδρομές που σκέφτομαι να κάνω δεν υπάρχουν. Θα ήθελα όμως κατά την γνώμη σου, να μου προτείνεις εάν υπάρχει και κάποια άλλη επιλογή που θα έπρεπε να κοιτάξω η οποία να είναι ίσως καλύτερη 

ευχαριστώ και πάλι 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 16 Ιανουαρίου 2021

Εχει να κανει ποιο πολυ με το ποιο ποδηλατο κάθετε καλύτερα σε εσένα (στο σώμα σου) γενικά αν δεις και σε άλλα μοντέλα στην ίδια τιμή εχει πάνω κάτω τον ίδιο εξοπλισμό … (στα σοβαρά μοντέλα) . Διαφέρει η γεωμετρία κάθε φορά και αυτο εχει να κάνει και με το σώμα σου … Οποτε όπως και τα παπούτσια πρεπει να τα δοκιμάσεις πριν την αγορά (αν και δύσκολο όπως ειναι η κατάσταση)….

Μπορείς να δεις ακόμα τα giant,specialized,Cannondale. Αυτά ειναι Επισεις καλές φίρμες. Αλλα απο εκει και πέρα ειναι οτι κάθετε σε εσένα ποιο καλά.

Τέλος πρόσεχε να πάρεις το σωστό μέγεθος για το ύψος σου πρεπει να δεις τον ανάλογο πίνακα που εχει η κάθε φίρμα στην ιστοσελίδα της ή σε κάποιο manual.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 16 Ιανουαρίου 2021

Ευχαριστώ πολύ 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα και πάλι,

θα ήθελα να ρωτήσω εάν η συμπεριφορά του ποδηλάτου που ενδιαφέρομαι που έχει δισκοβραχίονα 50χ34 και κασέτα 12χ32  σε σχέση με το ποδήλατο το οποίο ήδη έχω (με δισκοβραχίονα 42χ34χ24 και κασέτα 12χ28)  θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανηφόρες?

Η ερώτηση μου προκύπτει, γιατί ενώ μεν στο ποδήλατο που ενδιαφέρομαι ο δισκοβραχιόνας για τις ανηφόρες στο καινούργιο ποδήλατο είναι 34 και το πίσω γρανάζι είναι 32  και δεν γνωρίζω εάν αυτή η ‘σχέση είναι πιο ξεκούραστη με την ‘σχέση’ 24 και 28 που έχω ήδη. Πάντα αναφέρομαι για την συμπεριφορά του ποδηλάτου στις ανηφόρες ….
ευχαριστώ 

 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Ιανουαρίου 2021

Μάλλον κοιτάς ποδήλατα άλλης κατηγορίας για τι 24τ μπροστά μάλλον είχαι mtb ποδήλατο ενώ 34 είναι μάλλον trekking άρα δεν μπορείς εύκολα να κρίνεις… Η συμπεριφορά στο mtb θα είναι ότι έχει ποιο εύκολο πετάλι αν το βάλεις στο τέρμα εύκολο αλλά αυτό δεν μεταφράζετε όπως είναι στην ανηφορά. Για τι αν έχεις για παράδειγμα ένα πολύ εύκολο συνδιασμό τότε μπορείς “χωρις να το θέλεις” να κάνεις σούζα και να μην ανέβεις ή αν έχει νέρα ή και χώμα θα γληστρίσει πολύ ποιο εύκολά από έναν ποιο δύσκολο συνδιασμό.

ακόμα όσο έχει μικρίνει το μπροστά δεν έχει μεγάλωσει το πίσω άρα λογικά ναι θα είναι ποιο δύσκολο το πετάλι στο 34 -32 από το 24 -28 . Αλλά το ένα είναι λογικά mtb (24-28) και το άλλο είναι λογικά trekking (34 -32) άρα είναι και για άλλη χρήση . Το mtb ίσως να είναι ποιο εύκολο σε ανηφορές αλλά … Για μεγάλες αποστάσεις σε δρόμο το trekking θα ειναι πολύ ποιο άνετο και γενικά δεν πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Ιανουαρίου 2021

Πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την άμεση και ουσιαστική απάντηση. Η χρήση που κάνω με το υπάρχων ποδήλατο (Lombardo amantea) είναι ουσιαστικά για βόλτες εντός δρόμου, ελάχιστα το χρησιμοποιώ σε δρόμους με ήπιο χωματόδρομο ( εννοώ χωρίς πέτρες, μονοπάτια κοκ). Η μέση απόσταση που διανύω είναι περίπου 25 χιλ. Το νέο ποδήλατο που προσανατολίζονται να αγοράσω το θέλω για την ίδια χρήση αλλά θα ήθελα να μην με κουράζει στις ανηφόρες. Επομένως, κατά την γνώμη σου να συνεχίζω να κοιτάζω για trekking στις επιλογές που μου είχες αναφέρεις  ή να προσανατολιστώ σε ένα καλύτερο ποιοτικό ποδήλατο στην ίδια κατηγορία με το υπάρχων?

ευχαριστώ 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Ιανουαρίου 2021

Ναι πιστεύω trekking ή και fitnes είναι η σωστή επιλογή.

Εγώ κοίταγα το sirrus specialized είναι πολύ ωραιο για αυτά που θες. Βέβαια δεν έχει ανάρτηση άρα άμα είναι να καβαλάς πολύ πεζοδρόμια και λοιπά ίσως και να την θες…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 20 Ιανουαρίου 2021

Ξεκάθαρο, ευχαριστώ πολύ 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 20 Ιανουαρίου 2021

Γεια σας παιδιά είμαι καινούργιος στο φόρουμ τώρα έχω αρχίσει να μπαίνω στο άθλημα (downhill), κάνω στον Υμητό. Ψάχνω ένα downhill ποδήλατο για αρχάριους, έχετε κάτι να προτείνετε σε FS? Τώρα χρησιμοποιώ ένα Head 24αρι, hardtail. Είμαι 11 χρονών και 1,55. Ευχαριστώ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο