Μετατροπή για καλύτερη τελική

Ενημερώθηκε στο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Γενική Συζήτηση
3 στο 5 Σεπτεμβρίου 2022

Γειά σας παίδες

Δεν γνωρίζω πολλά απο ποδήλατα. Έχω πάρει ενα ποδήλατο για να πηγαίνω στην δουλεία. Θα προτημούσα να έιχα μια κούρσα για να πήγαινε πιο γρήγορα αλλά η διαδρόμη που κάνω δεν είναι μόνο άσφαλτος οπότε ξέχασα κάθε σκέψη για κούρσα.

 

Λίγα πράγματα για εμένα πριν ρωτήσετε

Θέλω να ρωτήσω,μπορώ στο city bike που έχω να του βάλω ενα απο τα πιο μεγάλα γρανάζια μπροστά για να έχω καλύτερη τελική?Η όσο μπορεί να χωρέσει εκει επάνω. Η μετατροπή είναι μονο αλλαγή γραναζιού ή θέλει και άλλα πράγματα αλλαγή για την μετατροπή? Θα ήθελανα πάω λίγο πιο γρήγορα.

Πριν μου πείτε για καλύτερη τελική ταχύτητα παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση.Λίγα πράγματα για εμένα, κάνω 120 χλμ την εβδομάδα, το πάω πάντα πατημένος, συνέχεια λαχανιασμένος είμαι, είναι η εναλλακτική μου προπόνηση, θα με βοηθήσει να βελτιωθώ στο τρέξιμο, ναι είμαι δρομέας. Τρέχω 60 χλμ την εβδομάδα, συστηματική προπόνηση interval, tempo και όχι απλά jogging, πάω σε λαικούς αγώνες.

Nα κάτι τέτοιο χρειάζομαι χαχα  https://www.youtube.com/watch?v=1S_zH5320ig

 

Μια άλλη απορια, μια κούρσα χωρίς ταχύτητες, σε τελική και στης ανηφόρες πρέπει να χάνει με ενα αντίστοιχο με ταχύτητες. Γιατί να προτημά ενα τέτοιο ο κόσμος?Εκτός αν θέλει απλά να πηγαίνει ετσί απλά μια βόλτα.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 8 Σεπτεμβρίου 2022

Γενικά για να έχεις ποιο μεγάλη τελική εκτός από την σωματική σου κατάσταση πρέπει να έχεις.

  • Τύπος ποδηλάτου.

  • Σχέσης ποδηλάτου.

Ανάλογα τον τύπο του ποδηλάτου έχεις και άλλα χαρακτηριστικά. Το ποιο βασικό είναι στάση οδήγησης. Για παράδειγμα στην κούρσα (ποδήλατο δρόμου) είσαι σκυφτός. Ενώ σε ένα ποδήλατο βουνού είσαι λιγότερο σκυφτός και έχεις ποιο ανοικτά τα χέρια. Το πρώτο σου δίνει ποιο μεγάλη τελική. Το δεύτερο ποιο μεγάλο έλεγχο. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Αν βάλεις ποιο μεγάλο γρανάζι μπροστά θα έχεις στην θεωρία ποιο μεγάλη τελική αν μπορείς να το γυρίσεις γρήγορα. Βέβαια για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να αλλάξεις:

  • Αλυσίδα (Θα είναι κοντή)

  • Μπορεί να πρέπει να αλλάξεις και μεσαία τριβή.

  • θα πρέπει να ξανά ρυθμίσεις τον εκτροχιαστή.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και αν αλλάξεις τα πίσω γρανάζια και να βάλεις ποιο μικρά.

Δεν ξέρω αν αξίζει όμως. Τι ποδήλατο έχεις; Στείλε μια φωτογραφία και τα specs.  Για τι, λες ότι έχεις ποδήλατο city αν είναι city δεν θα έχει νόημα η αλλαγή καθώς με την γεωμετρία που έχει το city δεν πας για τελικές και δεν θα αλλάξεις πολλά με το να αλλάξεις τα γρανάζια.

Για την χρήση που θες. Πρέπει να πάρεις ή cyclo cross ή trekking ή fitnes ή xc. Γενικά να ξέρεις ότι έχει και κούρσες που πατάνε χώμα πολύ καλά ποιο καλά από πολλά city.

Διάβασε αυτά και ότι απορία έχεις μπορείς να ρωτήσεις.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Τι ποδήλατο είναι αυτό που έχεις τώρα?
Αν δεν γίνεται να πάρεις κούρσα λόγο διαδρομής τότε μήπως σε βόλευε καλύτερα κάτι τύπου Gravel? Είναι κούρσα με πιο χωμάτινα λάστιχα

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Γενικά, πρέπει να ξέρουμε τι ποδήλατο έχεις και τι φοράει για δόσουμε κάποια συμβουλή.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο