Μπορώ να βάλω πίσω δισκόφρενο;

Ενημερώθηκε στο 20 Οκτωβρίου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
2 στο 20 Οκτωβρίου 2015

Γειά σας!
Θέλω να βάλω δισκόφρενο στον πίσω τροχό. Ο σκελετός του ποδηλάτου που έχω φαίνεται στην εικόνα. Παίρνει δισκόφρενα αυτός ο σκελετός ή θα μείνω αναγκαστικά με τα V-Brakes που ήδη έχει; Ευχαριστώ!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
1 στο 20 Οκτωβρίου 2015

Γεια σου φίλε μου και καλωσόρισες. Δυστυχώς ο σκελετός που έχεις δεν έχει τις αντίστοιχες βάσεις για να δεχτεί τη δαγκάνα για τα δισκόφρενα. Έχω δει βέβαια να κάνουν πατέντα με κόλληση βάσης αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο. Το κακό είναι ότι με την πατέντα αναγκάζεσαι να βάψεις πάλι τον σκελετό (τουλάχιστον τοπικά) διότι θα φαίνεται άσχημα η κόλληση.

στο 20 Οκτωβρίου 2015

Καλώς σας βρήκα!

Με ξεγέλασαν οι δύο “υποδοχές” πάνω από τη θέση που βιδώνει ο πίσω τροχός. Νόμιζα οτι ήταν υποδοχές για δισκόφρενο αλλά ήθελα την επιβεβαίωση/διάψευση από κάποιον γνώστη του είδους. Εξάλλου πέρα από την ηλεκτροκόλληση στο σκελετό, θα χρειαστεί και αλλαγή στο κέντρο του πίσω τροχού  (να έχει υποδοχή για δισκόπλακα) και ξαναπλέξιμο ο τροχός (ή αλλαγή ολόκληρου του τροχού). Δυστυχώς μετά και από αυτή την εξέλιξη δεν αξίζει την ταλαιπωρία.

Υ.Γ. Τα βιντεάκια στο κανάλι στο youtube είναι εξαιρετικά!

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο