Παιδικο ποδηλατο ΑΜΕΑ

Ενημερώθηκε στο 11 Ιουνίου 2019 στο Τεχνικά Θέματα
4 στο 1 Ιουνίου 2019

Καλησπερα σε ολους,

εχω ενα παιδι 4,5 ετων ο οποιος εχει καποια κινητικα προβληματα. Για την ενισχυση του, εχουμε παρει ενα παιδικο ποδηλατο, στο οποιο βαλαμε πιο φαρδια πενταλ, προσθεσαμε δεστρες, μπηκε στοπ στον ιμαντα προκειμενου να γυρνανε τα πενταλ υποχρεωτικα μαζι του. Τωρα χρειαζεται να κανω το εξης, και δε ξερω τί να κανω και ζηταω τη βοηθεια σας:
Για να μπορει να κανει εκκινηση ο ενηλικας – εγω, ο φυσιοθεραπευτης του, οποιοσδηποτε τελοσπαντων – θελω να μπορει να εφαρμοζει μια λαβη που τη μια ακρη θα την κραταση ο ενηλικας οπως θα ειναι πισω απο το ποδηλατο, και η αλλη ακρη θα προσαρμοζεται καπως στο πισω μερος του ποδηλατου, ωστε να δινει μια ωθηση ειτε στο ξεκινημα ειτε οποτε χρειαζεται. Υποθετω καποια σιδηροκατασκευη ή αλουμινοκατασκευη πισω απο το ποδηλατο, με τροπο που να κλειδωνει μια λαβη 1 μετρο περιπου (υποθετω αλουμινιου για να μην ειναι βαρεια), αλλα να μπορει και να αποσπαται.
Συγχωρεστε με, δεν εχω ιδεα απο ποδηλατα προσωπικα. Πηγα σε ποδηλαταδικα αλλα ακρη δεν εβγαλα σε αυτο, με παραπεμπανε σε μηχανουργεια/σιδηρουργεια. Αν καποιος εχει γνωση σε αυτο ή ξερει πού μπορει να με παραπεμψει θα εκτιμουσα παρα πολυ τη βοηθεια σας. Σας ευχαριστω πολυ.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
2 στο 1 Ιουνίου 2019

Δεν καταλαβα και πολλα αλλα μια φωτογραφια του θα βοηθουσε αρκετα

στο 1 Ιουνίου 2019

Δυσκολευομαι να γινω κατανοητος ισως γιατι δε μπορω να χρησιμοποιησω και τεχνικη ορολογια: σκεφτειτε οτι εχετε ενα παιδι στο ποδηλατο, που μπορει να θελει μια υποβοηθηση απο τον ενηλικα στο να ξεκινησει να κανει ποδηλατο, ή αν κουραστει επισης να του δωσει ωθηση. Αντι ο ενηλικας να σκυψει και να σπρωξει ποδηλατο, μπορει με μια…ραβδο να την πω; βεργα; κατι τελοσπαντων που στο ακρο της καπως θα εφαρμοζει στο πισω μερος του ποδηλατου, και να μπορει με αυτο να δωσει ωθηση. Δε ξερω αν εγινα καλυτερα αντιληπτος τωρα…

στο 1 Ιουνίου 2019

Νομιζω καταλαβα που το πας. Δεν ενοεις σαν τα ποδηλατακια με 3 ροδες που εχουν αυτην την ραδβο για να σπρωχνει αλλα και να στριβει το ποδηλατακι. Εσενα ομως μονο η ωθηση σε νοιαζει απο οτι καταλαβα. Θελεις αυτη η ραδβο να μπαινει και να βγαινει ή να ειναι κολλημενη μονιμα πανω στο σκελετο? Αμα θες να ειναι μονιμα το κανεις αναγκαστηκα με ηλεκτροκοληση. Ελπιζω να βοηθησα.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 11 Ιουνίου 2019

Καταρχας ευχομαι τα καλυτερα για τον γιο σας
Κατα δευτερον καταλαβα τι χρειαζεστε.
Ειναι απλο αρκει να στερωθει σωστα στα ψαλιδια (πισω μερος) του ποδηλατου.
Και θα ειναι αποσπομενη με την χρηση πεταλουδων
Κατι στο εμπιριο δυστηχως δεν υπαρχει
Θα χρεαστει να το κατασευασετε μονοι σας

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο