Ποδήλατο και ΚΤΕΛ

Ενημερώθηκε στο 7 Μαΐου 2019 στο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
15 στο 18 Μαΐου 2015

Παιδιά θα ήθελα να μάθω τι ισχύει σχετικά με τα υπεραστικά λεωφορεία και τα ποδήλατα.
Θέλω να μεταφέρω το ποδήλατο από μία πόλη σε μια άλλη και εδώ και καιρό ψάχνω να βρω τον τρόπο. Έχω ακούσει ότι αν η μπαγκαζιέρα είναι σχετικά άδεια και το ποδήλατο χωράει μπορεί να γίνει χωρίς επιπλέον έξοδα.Αν έχει κάποιος εμπειρίες ή έστω γνώσεις σχετικά με το θέμα ας τις μοιραστεί.
Ευχαριστώ

  • Αρέσει στο μέλος
  • The Bike Guru
Απάντηση
0 στο 19 Μαΐου 2015

Κοίταξε, ότι χωράει, χωράει! Το θέμα είναι το πως θα φτάσει. Αν το αφήσεις πάνω τους μπορεί να στο βάλουν χύμα χωρίς να το δέσουν κάπου ή και να το δέσουν να το βάλουν με άλλα πράγματα μαζί που άμα πέσει σε λακκούβα να χτυπήσει το ποδήλατο. Θα σου έλεγα λύσε τιμόνι-ρόδες, πετάλια ντεραγιέ, συμμάζεψέ τα και πάρε μερικές κούτες, τύλιξε το και στειλ’ το σαν δέμα ή σαν αποσκευή άμα είσαι επιβάτης.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 19 Μαΐου 2015

Ωραίο θέμα φίλε Ερμή!

Πολύ καλές οι συμβουλές του evoracing! Πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός κατά τη μεταφορά.. Να δώσεις έμφαση στο να αφαιρέσεις τα ντεραγιέ όπως σωστά είπε και ο evoracing γιατί είναι το εξάρτημα που στραβώνει πολύ εύκολα και πολύ δύσκολα το ξαναφέρνεις να γίνει όπως πριν.

Μια καλή ιδέα θα ήταν επίσης να πας σε ένα ποδηλατάδικο να ζητήσεις μια κούτα. Αυτοί όταν παραλαμβάνουν ποδήλατα έρχονται συσκευασμένα σε ειδικές κούτες οπότε θα είναι κάτι που θα ταιριάζει καλά το ποδήλατο και θα είναι ασφαλές! Λογικά θα σου τη δώσουν και δωρεάν μιας και δεν τις χρειάζονται μετά την παραλαβή!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 20 Μαΐου 2015

Παιδιά με την διαδρομή που πρέπει να κάνω η κούτα είναι λίγο δύσκολο αφού μόλις φτάσω στα κτελ πρέπει να το οδηγήσω μέχρι το λιμάνι. Απλά προβληματίζομαι στο αν είναι θέμα του οδηγού (να πέσω σε οδηγό που να μη το επιτρέπει) ή του σταθμού. Αν το βάλω έτσι όπως είναι και διαλέξω ώρα χωρίς πολύ κόσμο πιστεύετε να έχω πρόβλημα; 
Επίσης το παλούκι είναι πως πρέπει να πάρω 2 υπεραστικά πριν φτάσω στο λιμάνι.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 28 Ιουνίου 2015

Αγόρασα για έναν φίλο ένα trekking ποδήλατο… Ήρθε με ΚΤΕΛ και ήτανε κομπλέ.. χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά. Πολύ εύκολος τρόπος θα έλεγα και ο πιο οικονομικός σίγουρα.
Απλά χαμηλώνεις την σέλα ίσα ίσα για να χωράει και το είχανε στην μιά άκρη.

Το δικό μου δε που ήρθε από Γερμανία σε κούτα, ήταν σαν να ασχολούμαι πάλι με τον μοντελισμό… Τα πάντα σε κομμάτια.
Ενδεχομένως για κάποιον που δε ξέρει να το συναρμολογήσει να είναι θέμα !

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 7 Νοεμβρίου 2017

Για (πάλι) θα πάω από Ρέθυμνο Πειραία για το τιημερο που έρχετε και θέλω να πάρω μαζί το ποδήλατο (ναι για 3 μέρες… 🙂  ) και θα πρέπει να μπει στο κτελ θα πάρω πλοίο με έναν φίλο απο ηράκλειο τέλος πάντων δεν θα μπεί σε κούτα για τι θα πρέπει να με κουβαλίσει μέχρι τα κτελ και απο έκει στο πλοίο και απο κει στο σπίτι μου οπότε τι να προσέξω ;; όσοι είσται απο Κρητη και ξέρετε κάτι παραπάνο στο θέμα θα ήθελα την βοηθια σας ….

στο 7 Νοεμβρίου 2017

Music fun πέρνα μια βόλτα από τα κτελ και κάν τους μια ερώτηση. Ίσως έχουν να σου προτείνουν κάποιο δρομολογίο με λίγο κόσμο. Επίσης θα μπορούσες να το στείλεις με μια μεταφορικη Ηράκλειο και να το πάρεις από κει, αφού πρώτα ψάξεις το σημείο παραλαβής ώστε να σε βολεύει.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Νοεμβρίου 2017

ναι ρώτησα ήπαν οτι γύνετε με 4,90 επιβάρυνση στο ησιτήριο τώρα εξετίας της σχολής το ποιο νορίς κτελ είναι το 6 παρά οπότε θα πάρω αυτό και ο θεός βοηθός 🙂 επίσης λέω να πάρω υλικό αυτοκολιτό με φούσκες για τα μέροι που ακουμπάνε κάτω όταν το βάζω πλάγεια για να αποφύγω γρατζονιές (είναι καλή η ιδέα αυτή ; )

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 12 Νοεμβρίου 2017

Λέω να πάρω προστατευτικά με φούσκες και να το βάλω στα επίμαχα σημεία για να γλυτώσουμε κάνα δράμα. Επίσης επιδει το φοβάμαι λέω να περάσω και την αλυσίδα που το δένω απο τις ρόδες και απο το σκελετό για τι έχω quick release .
Πως σας φαίνονται αυτές ή ιδέες ;το εχει επιχειρήσει κανεις αυτό ;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 16 Νοεμβρίου 2017

Και κάπως έτσι θα μπούμε στο κτελ

Και ο θεός βοηθός

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 16 Νοεμβρίου 2017

Λιπον το ποδήλατο ? μπήκε στο κτελ έβγαλα την μια ρόδα και μπήκε ασ ελπίσουμε ότι θα βγει όπως μπήκε..

στο 16 Νοεμβρίου 2017

Οκ είμαι στο πλοίο όλα καλά χδ ουφ

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Μαΐου 2019

παει αναλογα με τον οδηγό υπεύθυνο. αλλοι το βαζουν όπως είναι άλλοι σε στέλνουν για επιβάρυνση στο ταμείο. αν δεν εχεις βαλίτσες μπορεις να πεις παιδιά είναι η βαλίτσα μου και μάλιστα ελαφρύτερο από το να είχα βαλίτσα. εκτος απο τα ντεραγιέ που παίζει να πάρουν, ενδέχεται το ποδήλατο να μπλεχτεί στους μηχανισμούς των πορτών, μου έχει τύχει. αν οι υπόλοιπες πόρτες παρεχουν προσβαση για ξεμπλεγμα, οκ, αν ειναι φουλ με αποσκευες, πρόβλημα!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο