Πόνος στα χέρια στις καταβάσεις

Ενημερώθηκε στο 27 Απριλίου 2023 στο Υγεία & Ποδήλατο
5 στο 17 Ιουνίου 2015

Τον τελευταίο καιρό που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το mountain biking όταν κατεβαίνω ένα συγκεκριμένο μονοπάτι το οποίο έχει αρκετή πέτρα,μετά από λίγα λεπτά αρχίζουν να πονάνε τα χέρια μου σε τέτοιο βαθμό όπου δε μπορώ να πατήσω καθόλου φρένο.

Το ποδήλατο μου είναι ideal cross και έχει μηχανικά δισκόφρενα.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 28 Ιουνίου 2015

Φοράς κάποια γάντια ή όχι ?
Υπάρχουν γάντια με gelάκι στην περιοχή της παλάμης που είναι πιό ξεκούραστο και όσο να ‘ναι απορροφούν και αρκετούς κραδασμούς

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 28 Ιουνίου 2015

Πολύ πιθανό να είναι πολύ πίσω η σέλα σου και γι αυτό να πέφτει πολύ βάρος πάνω στους καρπούς σου. Θα πρέπει να ρυθμίσεις τη σέλα σου και να δεις άμα συνεχίζει να δημιουργείται το πρόβλημα. Δες αυτό το βίντεο σχετικά με τη σέλα.
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=ylQPSTQTZYM
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 1 Ιουλίου 2015

Πόνος στην μέση κατά την ανάβαση σε κάποιο μονοπάτι η σε κάποιο βουνό.Που οφείλεται αυτο ;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 1 Ιουλίου 2015

H κακή εφαρμογή πάνω στο ποδήλατο σε συνδυασμό με ένα αδύναμο κορμό μπορεί να προκαλέσει πόνο αλλά και συνεχόμενη πίεση στο σημείο της μέσης.

Για την αντιμετώπιση των πόνων της μέσης χρειάζονται ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού για να τον ενισχύσεις. Επίσης πρέπει να κάνεις διατακτικές ασκήσεις απελευθέρωσης του κορμού. Γενικά βέβαια πρέπει να βεβαιωθείς ότι και το ποδήλατο είναι σωστά ρυθμισμένο. Τσέκαρε το βίντεο που ανέβασα παραπάνω.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 27 Απριλίου 2023

Συνήθως ο πόνος στον κορμό οφείλεται σε ένα αδύναμο μυϊκό σύστημα σε σχέση με τις απαιτήσεις του αθλήματος. Κατά κανόνα ένα πρόγραμμα εντατικής ενδυνάμωσης του κορμού αρκεί για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. Σε περίπτωση που το πρόβλημα ωστόσο επιμένει, είναι αναγκαία η αναζήτηση ορθοπαιδικής βοήθειας για την αναζήτηση άλλων παθολογιών της μέσης (κήλες κτλ.).

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο