Τα πίσω γρανάζια.

Ενημερώθηκε στο 23 Ιουνίου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
18 στο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γειά σας ,θέλω να σας αναφέρω κάτι που παρατήρησα στο ποδήλατο μου και να μου πείτε τί μπορεί να συμβαίνει.¨Οταν κατέβαζα ταχύτητα από 6η σε 5η δέν άλλαζε ή αργούσε  να γίνει η αλλαγή,¨¨Οταν κοίταξα προσεχτικά την  κασέτα παρατήρησα ότι όταν γυρνάει κουνιέται ,άν κοιτάξεις το μικρό γρανάζι βλέπω ότι μετακινείται ,άρα φαντάζομαι ότι κάτι στράβωσε.¨Αν μπορείτε δώστε καμιά συμβουλή τί να κάνω.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γεια σου φίλε μου και καλωσόρισες στην παρέα μας.

Αρχικά θα σου έλεγα να κοιτάξεις αν τα γρανάζια έχουν τζόγο. Αν δηλαδή δεν είναι πολύ σφιχτά στη θέση τους και κινούνται αριστερά δεξιά. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε πολύ πιθανό να έχει στραβώσει η κασέτα σου. Μια φωτογραφία σίγουρα θα βοηθούσε να σε διαφωτίσουμε καλύτερα!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γειά και πάλι φώτο δεν έχω και τα γρανάζια δέν έχουν τζόγο αλλά όταν γύρισα την ρόδα χωρίς να κάνω πετάλι και χωρίς να γυρνάω την κασέτα είδα ο΄τι η κασέτα κουνιέται σάν να στράβωσε ο άξονας ή το κέντρο που την κρατάει οπότε όταν γυρνάει η ρόδα κουνάει την κασέτα, Το ποδήλατο είναι ideal moovic και δέν το χτύπησα  πουθενά  γι αυτο μου φένεται λιγο περίεργο αυτό που έπαθε μήπως φταιει το ρουλεμάν;Μήπως έπρεπε να κάνω συντήρηση στα κέντρα;¨Εχω κάνει περίπου 2000 χιλιόμετρα.Ευχαριστώ.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 28 Φεβρουαρίου 2016

Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι πρόβλημα έχει με τη περιγραφή. Το πρόβλημα σου πάντως δεν νομίζω να οφείλεται σε κακή ή μη-συντήρηση των κέντρων. Επίσης το ότι δεν το χτύπησες δεν σημαίνει κάτι. Τα γρανάζια ζορίζονται πολύ κατά το πεταλάρισμα και μπορεί να έγινε κάποια φθορά. Αν είχαμε φώτο ίσως να μπορούσα να καταλάβω περισσότερα.
Προτείνω να πάς σε ένα κατάστημα να το δούν.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 5 Μαρτίου 2016

Γειά και πάλι, βρήκα το πρόβλημα που έχει το ποδήλατο, τα γρανάζια τελικά έχουν τζόγο . όταν το πήγα στο κατάστημα μου είπε  να μη τα αλλάξουμε ακόμα και άν βάλουμε καινούρια μετά από λίγο καιρό θα έχουν και αυτά τζόγο.Μου είπαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν βάλουμε καλύτερο κέντρο και άλλη κασέτα, είναι σωστό αυτό;¨Αρα το ideal moovic μάπα εξαρτήματα φοράει και θα πρέπει να τα αλλάζω κάθε φορά που χαλάνε με ποιοτικά καλύτερα. Γειά Ευχαριστώ.

στο 5 Μαρτίου 2016

το ideal moovic είναι ένα οικονομικό ποδήλατο το οποίο βγαίνει στον δρόμο σε αυτήν τιμή χωρίς να πρέπει μετά την αγορά του να φτιάξεις τα πάντα όπως τα ποδήλατα του super market και δεν θα έπρεπε να έχεις παράπονο σίγουρα υπάρχουν καλύτερα από αυτό σε ίδια τιμή αλλά μόνο ως προς την γεωμετρία τους ως προς τα ανταλλακτικά δεν μπορούν να έχουν διαφορά στο χρόνο φθοράς επιδεί είναι φτηνά και αυτά οπότε δεν είναι και από τα καλύτερα υλικά 
πρωτινό 
1βάλε κατευθείαν καλύτερη κασέτα δεν έχει νόημα να αλλάζεις τα μικρά γρανάζια συνέχεια
2για το κέντρο περίμενε να δης αν θα έχει θέμα με την καινούρια κασέτα 

και γενικά ότι χαλάει μπορείς να βάζεις ότι καλύτερο παίρνει και με θα χαλάνε ποιο αργά

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 5 Μαρτίου 2016

Λοιπόν φίλε μου το moovic είναι αρκετά εισαγωγικό ποδήλατο οπότε είναι λογικό τα εξαρτήματα του να μην είναι τόσο ανθεκτικά στον χρόνο. Αν το κέντρο έχει φάει ζόρισμα στις εγκοπές που έχει το ελεύθερο (δες την εικόνα) τότε μπορείς να αλλάξεις μόνο αυτό

Το να βάλεις ένα πιο ποιοτικό κέντρο και κασέττα σίγουρα θα βοηθήσει να κρατήσει περισσότερο και να μην έχεις παρόμοιο θέμα. Ωστόσο αν η χρήση που κάνεις είναι πολύ λίγη δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να επενδύσεις σε καλή σειρά. Βάλε μια μεσαία σειρά εξαρτημάτων και θα είσαι οκ.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 5 Μαρτίου 2016

Αν αλλάζει αυτό  θα το αλλάξω,  ούτε το έχω ξαναδεί, πώς να το ζητήσω;Μάλλον θέλει και ειδικό εργαλείο για να αλλαχτεί έτσι;¨Οταν λες μεσαία σειρά;¨Αν πάρω ένα κέντρο με 50 ευρώ άς πούμε θα είναι καλό;¨Η θα χαλάει και εκείνο, σίγουρα δε θέλω να δώσω 100 ευρώ για ένα κέντρο για το moovic.Ευχαριστώ για την βοήθεια μάλλον η φώτο που δειχνεις είναι αυτό που χρειάζομαι.

στο 5 Μαρτίου 2016

στην φώτο φαίνεται το ελεύθερο του κέντρου και όχι το κέντρο ένα κέντρο στα 50 ευρώ είναι καλό πιστεύω για χρίση μέσα στην πόλη μπορώ να σου πρωτινό το deore της shimano εγώ έβαλα το μπροστά και είμαι μια χαρά νομίζω. αν έχει θέμα όμως μόνο το ελεύθερο μπορείς να αλλάξεις μόνο αυτό τα εργαλεία που θες είναι ένα μαστίγιο και ένας εξ ολκέας αν δεις το βίντεο του guru θα καταλάβεις τη λέω νομίζω. το ελεύθερο βρίσκεται κάτω από την κασέτα να ξέρεις ανάλογα με το κέντρο το ελεύθερο βγαίνει με διαφορετικό τρόπο αν χρησιμοποίης το ποδήλατο για δουλεία και όχι για χόμπι καλύτερα πύγεναι σε μαγαζί αν σα αρέσει το μαστόρεμα μπορείς με τα εργαλεία που γράφω ποιο πάνω να το φτιάξεις και συ  είνια κάτι που <<απλό>>

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Ιουνίου 2016

Καλησπερα στην παρέα! κ εγω το moovic εχω με λιγοτερα απο 2000 χιλιομετρα..οι ταχύτητες αρχισαν να μη μπαινουν σωστα.. τις ρυθμισα πλεον ειναι οκ όλες… αλλα παρατήρησα κατά το λάδωμα πως όταν πεταλάρω η κασέτα κουνιέτε ολόκληρη… παρατηρησα με το χέρι οτι εχει ενα πολύ μικρο τζογο προς δεξια αριστερα…  οι βίδες ειναι σφιγμένες …  τι μπορει να φταει τελικα? μπορώ ρυμισω κάτι??? η πρεπει να αλλαξω οπωσδήποτε κέντρο??

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Ιουνίου 2016

Καλησπέρα φίλε μου. Η κασέτα δεν ασφαλίζει με τις κωνικές βίδες που ασφαλίζει το κέντρο. Θα πρέπει να σφίξεις το lockring (αν η δική σου κασέτα έχει τέτοιο). Δες και το βίντεο μου που δείχνω για την αλλαγή κασέτας και θα καταλάβεις ποιο είναι το εξάρτημα που την κλειδώνει. Όταν το σφίγγω ακούγεται ένα κρρρρρ. Βέβαια για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς και ειδικό εργαλείο… Δες περίπου στο 9.20. Μπορεί να διαφέρει ο τρόπος που κλειδώνει η δική σου κασέτα.

[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=08RYy-pMDQ4
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Ιουνίου 2016

και εγώ ένα πολύ μικρό τζόγο δεν πειράζει αλλά πολύ μικρό έτσι;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Ιουνίου 2016

για λιγο δεν υπαρχει θμα ειναι φυσιολογικο

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο