Το μεγεθος της δισκόπλακας μετραει;

Ενημερώθηκε στο 4 Νοεμβρίου 2015 στο Συζήτηση για Εξαρτήματα - Αξεσουάρ
12 στο 4 Οκτωβρίου 2015

Γεια σας και παλι απο Καστορια.Η απορια μου:Καλώς η κακώς το MTB μου εχει μηχανικά δισκόφρενα.Λόγω υπερβολικού βάρους μου,σκέφτομαι μιά αναβάθμιση σε 180 η 200 mm της μπροστινής δισκόπλακας προς το παρόν.Αν το έχει κάνει κάποιος ,αξίζει;Εχει ουσιαστική διαφορά;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
6 στο 4 Οκτωβρίου 2015

Φίλε μου θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα υδραυλικά δισκόφρενα. Εκεί θα έχεις δαγκάνα με δύο έμβολα και όχι με ένα και η εφαρμοζόμενη δύναμη θα είναι μεγαλύτερη στην δισκόπλακα με αποτέλεσμα να έχεις καλύτερο φρενάρισμα. Πιστεύω ότι θα δεις μεγαλύτερη διαφορά με αυτό αντί να κάνεις μια απλή μετάβαση σε μεγαλύτερη διάμετρο.

στο 4 Οκτωβρίου 2015

Απο ο,τι βλεπω δε σου αρεσε το λογοπαίγνιό μου και το…εξευγενισες.Για τα υδραυλικα τώρα,δε με παίρνει οικονομικά,γιατι πρέπει να αλλαχτούν χειριστήρια,γραμμή και δαγκανες.Πάει πολύ γιά την παρούσα κατάσταση…Επίσης εχει παρει το μάτι μου μηχανική δαγκάνα δύο εμβόλων(δε θυμάμαι μάρκα-τύπο).Η ερώτηση παραμένει:με συνολικό κόστος κάτω απο 30 € ,αυτη η αναβάθμιση εχει κάποιο αποτέλεσμα;Ευχαριστώ!

στο 5 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχει θέμα με το λογοπαίγνιο απλά προκειμένου σε μελλοντικές αναζητήσεις να εμφανίζεται το θέμα έπρεπε να περιγράφει καλύτερα το περιεχόμενο.
Τώρα στο θέμα μας. Θα υπάρχει μια διαφορά όσον αφορά στη δύναμη του φρεναρίσματος αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο να αλλάξεις μόνο το μπροστά τουλάχιστον σε υδραυλικό για να δεις μεγάλη διαφορά.
Τέλος σχετικά με τη μηχανική δαγκάνα δύο εμβόλων λογικά θα ήταν μόνο στη μια μεριά και τα δύο έμβολα λόγω του τρόπου που λειτουργούν τα μηχανικά δισκόφρενα. Σε αντίθεση, στα υδραυλικά ειναι αντικριστά.

στο 5 Οκτωβρίου 2015

Κι ομως ειναι μηχανική δαγκάνα δύο αντικρυστών εμβόλων!Εχουν ενωσει με αψίδα -γέφυρα το εκκεντρο που γυρνάει τον κοχλία που πατάει το εμβολάκι με εκκεντρο στο απέναντι εμβολάκι με κοχλία με ανάποδες βόλτες, με αποτέλεσμα μηχανική δαγκανα δυο αντικρυστών εμβόλων!Μηχανολογικά υπέροχο!Για το αποτέλεσμα δεν ξέρω…Μολις θυμηθώ που το είδα θα σ’το κοινοποιήσω.

στο 17 Οκτωβρίου 2015

Επιτελους το βρηκα!Οπως είπα μηχανική δαγκάνα δύο εμβόλων!(η τιμή ,βέβαια…)
http://www.bike-discount.de/en/buy/trp-spyre-disc-mechanical-disk-brake-160mm-449027/wg_id-273

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 18 Οκτωβρίου 2015

Καλό φαίνεται αλλά σε αυτή τη τιμή πιστεύω ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Με τόσα χρήματα παίρνεις κορυφαία σειρά σε υδραυλικά φρένα. Σκέψου ότι σου δίνει μόνο τη δαγκάνα. Ενώ αν πάρεις υδραυλικά σε τόσα χρήματα σου δίνει και τη μανέτα και το σωληνάκι. Οπότε κάνεις μια ανανέωση και σε άλλα εξαρτήματα.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 18 Οκτωβρίου 2015

Δε θα διαφωνησω.Δικο έχεις.Το έστειλα μονο και μόνο ενημερωτικά.Πάντως η λύση που δόθηκε είναι ευφυής και απλή μηχανολογικά.Οπότε δε καταλαβαίνω την τιμή ,ακριβώς λόγω της υπαρξης υδραυλικών  σε ανάλογη τιμή.Τι να πει κανείς,άβυσος το μυαλό των κοστολόγων…

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 2 Νοεμβρίου 2015

Επειδη ο φιλος μας ο Guru εχει δικιο δοκιμασε να αναβαθμισεις το μπροστινο σου φρενο σε υδραυλικο δισκοφρενο και θα δεις διαφορα. Σου δινω λινκ πιο κατω οπου περιεχεται υδραυλικο δισκοφρενο δαγκανα και μανετα μονο απο  25 ευρω και δισκο ειπες οτι εχεις ηδη οποτε ικανοποιησα και τις προσδοκιες σου περι τιμης 🙂

http://www.bike24.com/1.php?content=8;product=88268;menu=1000,2,15,117;page=25

στο 2 Νοεμβρίου 2015

ναι και εγω αυτα τα φρένα έχω μπρος πίσω και δουλεύουν μια χαρά

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
2 στο 3 Νοεμβρίου 2015

Ισως να έχετε δίκιο,αλλά το έχω ήδη παραγγείλει ,’εχει ελθει και δεν το έχω τοποθετήσει ακόμη.Οταν με το καλό το δοκιμάσω,θα ενημερώσω για να μοιταστώ την εμπειρία μου.Ευχαριστώ παντως για τη συμμετοχή.

στο 3 Νοεμβρίου 2015

Παράγγειλες το υδραυλικο? Η το μηχανικό με δυο έμβολα?

στο 4 Νοεμβρίου 2015

Δυστυχως κανενα απο τα δυο.Κραταω τη δαγκανα(μονη μηχανικη)που εχω και αναβαθμιζω το δισκο απο 160 σε 203 mm.Να δουμε αν εχει καποια αξιολογη διαφορα.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο