Προβλημα

Ενημερώθηκε στο 18 Αυγούστου 2017 στο Γενική Συζήτηση
2 στο 18 Αυγούστου 2017

Λοιπον μαγκες χελπ
Η μπροστινη η ροδα οταν κανω ποδηλατο σε ενα σιγκηκριμενο σημειο κανει (φφφ)
….ειναι στραβη η ζαντα η κατι αλλο?
Δεν ξερω καθολου…
Οποιος μπορει θα εκτιμουσα βοηθεια

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 18 Αυγούστου 2017

V-brakes έχεις?

Κοίταξε λίγο το λάστιχο μήπως έχει κάνει κάποιο καρούμπαλο και βρίσκει πάνω στο φρένο αν έχεις v-brakes φρένα. 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 18 Αυγούστου 2017

Κατά πάσα πιθανότητα ο ήχος που ακούς ειναι από τα φρένα όπως λέει και ο Mpompos αλλά πρέπει να ξέρουμε τι τύπου φρένα έχεις για να βοηθήσω ποιο πολύ.
Για να καταλάβεις λογικά η ζάντα ή ο δίσκος σου σε κάποιο σημείο εχει ελαφρά στραβώσει. Από το πόσο “ελαφρά” εχει στραβώσει; θα εξαρτηθεί και το τι θα κανεις για να το φτιάξεις . Αν εχει στραβώσει λίγο τότε απλα πρέπει να ρυθμίσεις την δαγκάνα του φρένου αν εχει στραβώσει ποιο πολύ τότε απλα πρέπει να προσπαθήσεις στην περίπτωση του δίσκου και μόνο να τον ξεστραβωσεις αν έχεις v brakes τότε πρέπει να ακτινολογισεις τον τροχό
Επίσης υπάρχει και μια άλλη ποιο μικρή πιθανότητα μπορεί να εχει χαλαρώσει το κέντρο σου δες αν η ρόδα μπορεί να κουνηθεί δεξιά ? αριστερά ? χωρίς να στρίβεις το τιμόνι (παράλληλα με το τιμόνι) και πες μου αν παίζει αυτό κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να σφίξεις τις κονικες βίδες (βλέπε βίντεο guru “για κέντρα”) τώρα αν η ζημιά ειναι πολύ μεγάλη θα πρέπει να αλλάξεις :
Αν έχεις v brake στεφάνι
Αν έχεις δισκόφρενα δισκοπλακα
Αν το θέμα ειναι στο κέντρο τότε ή τον άξονα ή τις βίδες ή και τα δύο
Τσέκαρε αυτά και πες μου
Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα επισεις αν θες ανέβασε μια φωτογραφία με την ρόδα για να δω το τύπο του φρενου αν δεν το ξέρεις
Αααααα και κάτι άλλο τσέκαρε μήπως βρίσκει το λάστιχο κάπου αν βρίσκει το λάστιχο βγάλε μια φωτογραφία ?για το που βρίσκει και θα σου πω ….

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο