Αγορά ΜΤΒ

Ενημερώθηκε στο 6 Ιουνίου 2018 στο Αγορά Ποδηλάτου
3 στο 2 Ιουνίου 2018

Καλησπέρα σας. Πρωτάρης και αγύμναστος, αγόρασα 4 μήνες πριν το πρώτο μου ποδήλατο.
Με σκοπό λίγη άσκηση. Αγόρασα ένα 29άρι με εμπρός ανάρτηση και υδραυλικά δισκόφρενα. Μεχρι εδω ήμουν μια χαρα. εφοσον ήταν όλα όσα ήθελα. Το ποδήλατο είναι όμως ένα sector. μια οικονομική μάρκα αν δεν απατώμαι.
Δεν ήθελα κάτι πιο ακριβό γιατι πίστευα οτι όλοι οι σκελετοί λίγο-πολύ ίδιοι είναι. Η διαφορά στην τιμή (αλλα και το βάρος) έρχεται απο τα περιφερειακά. Και κυρίως το ήθελα για βόλτες στην πόλη.
Το πρόβλημα είναι οτι μπήκα τόσο γρήγορα στην ψυχολογία της άσκησης με το ποδήλατο και γρήγορα έφτασα να κάνω καταβάσεις απο λόφους μέσα στις πέτρες. Κάτι που το ποδηλατάκι μου δεν το πολυαντέχει.

Εφτασα σε σημείο να είμαι βδομαδα και 20ευρο. Κάποια ακτίνα θα σπάσει, καποιο λάστιχο θα τρυπίσει, και έχω ήδη βάλει καλύτερες χειρολαβές, πετάλια, σέλα, 2 σαμπρέλες και μεσαία τριβή (πολυ χαμηλής ποιότητας η μανίσια).

Τώρα μπήκα στην ιδέα, απο το να βάλω κιαλλα λεφτά και να παρω άλλες ζάντες, να πουλήσω το ποδήλατο και να παρω ένα λίγο πιο ακριβό.

Αλλα χάθηκα στις επιλογές. Δεν ζητάω κάτι παραπανω απο τα ίδια χαρακτηριστικά.
29άρι με εμπρός ανάρτηση και υδραυλικά δισκόφρενα.
Ο σκελετός του ποδηλάτου έχει κάποια διαφορά απο μάρκα σε μάρκα;
και ποιες μάρκες είναι αυτες που ας πουμε, βάζουνε ποιοτικά περιφερειακά πάνω;
Ευχαριστώ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 3 Ιουνίου 2018

Λιπον φίλε ναι ανάλογα με την μάρκα υπάρχουν διάφορες στους σκελετούς η ποιο μεγάλες διάφορες ειναι στο βάρος , υλικό, γεωμετρία . Είναι πολυ βασικό πρώτου αγοράσεις ένα ποδηλατο να μπορείς πρώτα να ανέβεις επάνω και να το πας μια βόλτας. Για να δεις τι κάθετε καλύτερα πάνω στο σώμα σου .
Τώρα για την δεύτερη ερώτηση υπάρχουν πολες ετερειες που έχουν ποδήλατα mtb για αυτή την χρήση που θες το ερώτημα ειναι ποσα λεφτά θα δώσεις γενικά από οτι κατάλαβα από την περιγράφει το προβλημάτων που βγάζει το ποδηλατο σου θες κάτι ποιο αντοχής μπορώ να προτείνω φρενα από την shimano ταχύτητες σύστημα μεταδόσεις sram και μια rocksock ανάρτηση μπροστά τώρα όσον αφορά τις ρόδες μπορείς να πάρεις λάστιχα με προστασία και σαμπρέλες με υγρό καθώς και ακτινες από την dt Swiss που ειναι πολύ αντοχής και καλές. Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι τα ποδήλατα μετά παραπάνω χαρακτηριστικά ειναι στα 600+ €
Βεβαία μπορείς να βάλεις μια ανάρτηση από την sr sunture που ειναι ποιο φθίνει και γενικά να κανεις κάποιες περικοπές αλλα για την χρήση που θες φοβάμαι οτι ένα 500 θα πρέπει να το δόσεις ?. Όσο για τις φιρμες εχει πολλές σε αυτόν τον χώρο μερικές που μπορώ να σκευτω ειναι :
Scott , cube ,giant ,canyon,specialized,Cannondale,ideal … Γενικά εχει αρκετές αλλα θα σου πρότεινα να ανέβεις πρώτα πάνω πριν πάρεις κάτι αυτά ελπίζω να βοήθεισα ?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 4 Ιουνίου 2018

Ευχαριστώ πολύ.

Ναι ο σκοπός της αναβαθμισης ειναι σίγουρα ένας. Αντοχή και αξιοπιστία. (οκ δύο λόγοι)
Είδα οτι ο,τι δίνεις παίρνεις. και περιμενω το επομενο ποδήλατο να ειναι γύρω στα 650.

Επειδη όμως το κάθε κατάστημα έχει τις δικες του μάρκες, για να μην χαθω στις άπειρες επιλογές, ήθελα μόνο προτάσεις για μάρκες για να δω ποια καταστήματα θα επισκεφθώ.

Scott, cube, giant, canyon, specialized, Cannondale, ideal 

Άλλες προτάσεις;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Ιουνίου 2018

Μπα αυτές για αυτά τα λεφτά ? απλα μην δόσεις πολύ σημασία στην ideal για τι δεν είχα καλές εμπιριες έχω προσκοπικά και δες και την Kona που εχει ο τσιρικος

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο