Αλλαγη τακακια υδραυλικα δισκοφρενα

Ενημερώθηκε στο 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
4 στο 27 Νοεμβρίου 2015

Καλημερα παιδια!!Σημερα θα αλλαξω τακακια στο ποδηλατο μπορειτε να μου πειτε ποιες κινησεις πρεπει να κανω ωστε να τα αλλαξω με επιτυχια ευχαριστω πολυ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 27 Νοεμβρίου 2015

1ανήγης την ασφάλια με την πένσα
2 βγάζεις απο τα έμβολα τα τακάκια
3βάζεις τα καινούρια με το εσωτερικό έλασμα μην το ξεχάσεις
4βάσεις ασφάλεια με πένσα όπως την έβγαλες
5ξεβιδώνης λίγο τις βίδες που κρατάνε την δαγγανα κρατας πατημένη τη μανέτα και βιδώνεις
αυτα κάνω έγω που έχω τα acera της shimano ελπίζω να βοηθισα.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 29 Νοεμβρίου 2015

Πολύ σωστά τα βήματα που σου είπε ο musicfun, απλά πολύ πιθανό είναι να πρέπει να βγάλεις τη δαγκάνα από τη βάση της για να τα αφαιρέσεις ανάλογα με το πως βγαίνουν. Αυτό γίνεται αφαιρώντας τις 2 βίδες που τη συγκρατούν πάνω στο πλαίσιο του ποδηλάτου.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 2 Δεκεμβρίου 2015

Ευχαριστω που απαντησατε!!Εβγαλα την ροδα εβγαλα τα παλια τακακια εβγαλα τα καινουργια εβαλα ασφαλειες ροδες αλλα οταν γυρναω την ροδα βρισκη το τακακι στον δισκο πρεπει να ξεβιδοσω να πατησω μανετα και να βιδωσω? θα αλαξει κατι? την προηγουμενη φορα που ξεβιδωσα τελειως τα σπειρωματα της βιδας σε ενα σημειο ηταν μπλε σαν να ειχαν βαλει μια κρεμα ειδικη τι κανω ?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 2 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό το μπλε που είδες είναι κόλλα σπειρωμάτων και μπαίνει για να μη ξεβιδώνει η βίδα λόγω των τρανταγμάτων που δέχεται το ποδήλατο. Αυτό που θα κάνεις είναι να μη ξεβιδώσεις τελείως τις βίδες αλλά να τις χαλαρώσεις απλά. Τότε θα κρατήσεις δυνατά πατημένη τη μανέτα και παράλληλα θα σφίγγεις τις βίδες ενναλλάξ σιγά σιγά. Μη σφίξεις πρώτα τη μια και μετά την άλλη γιατί μπορεί να κουνήσει τη δαγκάνα και να βρίσκει.

Αν μετά από αυτό υπάρχει ακόμα πρόβλημα θα πρέπει να κάνεις μια συντήρηση στα έμβολα της δαγκάνας γιατί δεν κάνουν επαναφορά ομοιόμορφα. Το έχω δείξει και σε αυτό το βίντεο
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=-Y8iC4ccq7w
[/youtube]

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο