Ανάρτηση 27.5

Ενημερώθηκε στο 27 Ιουνίου 2022 στο Εξαρτήματα
1 στο 27 Ιουνίου 2022

Καλησπέρα. Νέος στο forum με μια ερώτηση για όποιον μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να αλλάξω την μπροστινή ανάρτηση στο ποδήλατο του γιου. Ψάχνω να βρω μια 27,5 αέρος 100mm, κατά προτίμηση rock shox αλλά τα ποδηλαταδικα, τουλάχιστον στα Γιάννενα, μου λεν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες. Μπήκα στη διαδικασία να ψάξω στο internet από το εξωτερικό. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν είμαι σίγουρος αν κουμπώνει στο ποδήλατο. Κάποιος που ξέρει πως μπορώ να είμαι σίγουρος για τις διαστάσεις; Τι πρέπει να μετρήσω στην υπάρχουσα ανάρτηση πριν παραγγείλω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 27 Ιουνίου 2022

Πρώτα από όλα, καλό θα είναι να έχουμε το ποδήλατο σαν φωτογραφία ή μοντέλο για να ξέρουμε τι σκελετό έχει.

Για την τοποθέτηση, πρέπει να ξέρεις ότι για να αλλάξεις την ανάρτηση πρέπει να έχεις ένα εργαλείο που κόβει τον λαιμό για να μπορείς να την κόψεις στον μέγεθος που θες και πέρα από αυτό θες και άλλεν. Μιλώντας για μέγεθος, πρέπει να μετρήσεις την απόσταση του λαιμού της ανάρτησης που έχει η ανάρτηση που έχει τώρα και να κόψεις την νέα ανάρτηση στο ίδιο μέγεθος.

Για συμβατότητα, αν το ποδήλατο έχει τον κλασικό λαιμό που έχουν όλα τα ποδήλατα εντός 10 αιτίας και παραπάνω, δεν θα έχεις θέμα. (Η φωτογραφία θα είναι χρήσιμη για να το μάθουμε αυτό). Ακόμα πρέπει να δεις το μέγεθος που έχει ο μπροστά δίσκος για φρένα και να δεις αν θες αντάπτορα για την νέα ανάρτηση, αν έχεις v-brake για φρένα πρέπει να δεις αν η ανάρτηση που θα πάρεις είναι συμβατή με v-brake. Τέλος πρέπει να δεις αν είναι συμβατή με το κέντρο του τροχού. Μάλλον θα είναι αλλά θα πρέπει να ελέγξεις τα spec από την ανάρτηση και από το κέντρο για τις διαστάσεις λογικά θα λέει τι κέντρα μπορεί να πάρει η ανάρτηση (μέγεθος και κλείδωμα).

Για αγορά, μπορείς να ψάξεις Sram αναρτήσεις με άλλα λόγια Rockshox αναρτήσεις στον gatsoulis που είναι και ο εισαγωγέας στην Ελλάδα. Αν δεν έχει αυτός, δεν θα έχει μάλλον κανείς. Εκτός αν κάνουν δικιά τους εισαγωγή, για παράδειγμα είναι ένα μαγαζί στον Πειραιά που λέγετε  plus action bikes και νομίζω φέρνει Sram ανταλλακτικά εκτός από τον gatsulis.

 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο