Περίεργο πλαστικό στη πίσω κασέτα

Ενημερώθηκε στο 8 Ιουνίου 2015 στο Τεχνικά Θέματα
4 στο 7 Ιουνίου 2015

Παιδιά έχω ένα mountain.Μετά την πρώτη ταχύτητα έχει ένα πλαστικό το οποίο ήταν κολλημένο ένα πλαστικό από τότε που το  πήρα αλλά τώρα (μετά από 3 χρόνια) μου ξεκόλλησε και όταν κάνω πετάλι όλα οκ αλλά όταν σταματάω να κάνω και γυρίζει η ρόδα αυτό ακουμπάει στις ακτίνες και μάλλον θα χαλάσουν.Τι να κάνω να το αφαιρέσω ?

  • Αρέσει στο μέλος
  • epaminondas
Απάντηση
0 στο 7 Ιουνίου 2015

Δεν στέλνεις καμια φοτο ρε φιλέ για να καταλάβουμε περιπου πως είναι …τορα έτσι όπως το φαντάζομαι ναι καλύτερα να το βγάλεις μην σου τραυματίσουν και οι ακτινες..☺

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 7 Ιουνίου 2015

Λογικά λες αυτό

Η χρηστική αξία αυτού του πλαστικού δεν είναι ιδιαίτερη. Και γι αυτό τείνει να εκλείψει από τα σύγχρονα ποδήλατα.

Και λοιπόν γιατί το έβαζαν τότε? Θα σας πώ…
Το πλαστικό αυτό είναι για τη περίπτωση που εκτροχιαστεί η αλυσίδα και μπει ανάμεσα στο γρανάζι της πρώτης ταχύτητας και τις ακτίνες. Σε ένα ποδήλατο που έχει σωστά ρυθμισμένο το πίσω ντεραγιέ η αλυσίδα περιορίζεται από τη βίδα low και δεν πρόκειται ποτέ να το πάθει. Το είχαν για λόγους ασφαλείας μήπως και βρεθεί η αλυσίδα εγκλωβισμένη στο σημείο που είπα. Αν γινόταν αυτό και εσύ σταματούσες να κάνεις πετάλι η αλυσίδα που θα ήταν ακίνητη θα τρίβονταν στις ακτίνες και μπορεί να έσπαζε κάποια. Οπότε για αρχή τσέκαρε ότι δεν πρόκειται να πηδήξει η αλυσίδα σου από το πρώτο γρανάζι στο κενό εκείνο και μετά αφαίρεσε το.

Αν υπάρχει θέμα και η αλυσίδα μπαίνει καμιά φορά εκεί δες αυτό το βίντεο που έχω κάνει.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Ιουνίου 2015

Ναι φίλε αυτό το πλαστικό είναι. Το βίντεο σου το είχα δει. Πώς όμως θα τσεκάρω αν η αλυσίδα μου πρόκειται να πηδήξει  από το πρώτο γρανάζι στο κενό?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 8 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να βάλεις μπροστά πρώτη ταχύτητα και να αλλάξεις απότομα από την τελευταία στην πρώτη (στη πίσω κασέτα). Αν η αλυσίδα παραμείνει εντός της κασέτας είσαι μια χαρά

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο