Πρόβλημα μετά από συντήρηση κέντρων τροχών

Ενημερώθηκε στο 5 Μαΐου 2016 στο Τεχνικά Θέματα
5 στο 21 Απριλίου 2016

Έκανα συντήρηση κέντρων τροχών με τη διαδικασία που είχε ο guru  στο βίντεο.Το πρόβλημα είναι οτι με την τοποθέτηση των τροχών στη θέση τους βάζοντας το quick release κ καθώς το βιδώνω τόσο ώστε να μην παλαντζάρει η ρόδα δημιουργείται ένα πρόβλημα..Ο τροχός περιστρέφεται με δυσκολία δλδ αν το γυρίζω με το χέρι θέλει περισσότερη δύναμη από το φυσιολογικό.Όταν χαλαρώνω το quick release έχει εύκολη περιστροφή αλλά παλαντζάρει η ρόδα..Μία σκέψη είναι να έχω βιδώσει παραπάνω την κωνική βίδα που ακουμπάει στο ρουλεμάν..Να τονίσω οτι το ίδιο πρόβλημα γίνεται κ στις δυο ρόδες.
Περιμένω γνώμες κ λύσεις επί του θέματος.
Ευχαριστώ!

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 23 Απριλίου 2016

ναι μαλών έχεις σφίξεις πάρα πολύ της κωνικές βίδες πρέπει να είναι σφιγμένες αλλά και να γυρνάει ο άξονας σχετικά εύκολα ποιο κέντρο έχεις να μα πεις για να <<μιλήσω>> ποιο συγκεκριμένα επίσει τσέκαρε μήπως η μπίλες δεν είναι όλες στης θέσης τους

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 27 Απριλίου 2016

τα έσφιξες πολύ όπως είπε και ο music. Χαλάρωσε τα. Να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλες βίδες πιο έξω από τις κωνικές που κρατάνε κόντρα για να μη χαλαρώνουν οι κωνικές. Θα πρέπει και εκείνες να είναι κατάλληλα σφιχτές ώστε να σπρώχνουν τις κωνικές αλλά οι κωνικές να μην πατάνε με δύναμη μεγάλη τις μπίλιες γιατί δημιουργούνται τριβές και δεν θα γυρνάει εύκολα η ρόδα, όπως στην περίπτωση σου. Επίσης να ξέρεις ότι και τα quick release εφαρμόζουν πίεση πάνω στις βίδες με αποτέλεσμα να πατούν οι κωνικές με επιπλέον δύναμη στις μπίλιες. Οπότε για αρχή χαλάρωσε το, τόσο ώστε να μην έχει κενά η ρόδα όταν την κουνάς αριστερά – δεξιά.

στο 2 Μαΐου 2016

σύμφωνο με των guru χαλάρωσε λίγο της κωνικές βίδες.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 5 Μαΐου 2016

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Το λάθος ήταν όντως το σφίξιμο κωνικής και κοχλία, εντέλει μετά από κάποιες δοκιμές κατάφερα κ βρήκα τη χρυσή τομή κ όλα είναι οκ πλέον!!

στο 5 Μαΐου 2016

ωραίος μπράβο καλές βόλτες

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο