Αγορά ποδηλάτου για μετακινήσεις εντός πόλης

Ενημερώθηκε στο 28 Απριλίου 2017 στο Αγορές
4 στο 23 Απριλίου 2017

Γεια και χαρά σε όλους,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου εντός της πόλης (Αθήνα), πιο συγκεκριμένα   5-10 χλμ καθημερινά και μερικές βόλτες τα Σαββατοκύριακα.

Έχω δει αμέτρητα βίντεο στο Youtube και νομίζω πως κάπου έχασα τη μπάλα.

Ειδικότερα, είμαι 22 αθλητής (άρση βαρών) 173 και 75, κιλά. Το budget είναι μέχρι 350 – 400 ευρώ. Καινούριο ή μεταχειρισμένο; Τι έχετε να μου προτείνετε; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 24 Απριλίου 2017

Όπως συνηθίζω να λέω , σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν διαφορές. Συνήθως τα ελληνικά έχουν λίγο καλύτερο εξοπλισμό σε σχέση με τα ξένα. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω εντοπίσει το χαρακτηριστικό που κάνει τα ξένα ποδήλατα με τον ίδιο εξοπλισμό να κοστίζουν 100 και 150€ παραπάνω.

Από κει και πέρα τα ΚΜ που κάνεις καθημερινά είναι λίγα , οπότε προτείνω κάτι με κυρτό και ρυθμιζόμενο τιμόνι ώστε να έχεις όρθια στάση και να είναι πιο άνετο στην οδήγηση μέσα στην πόλη. Φυσικά να είναι trekking 28″ ρόδα και λεπτά λάστιχα για την άσφαλτο. Προσωπικά σε συμβουλεύω να πάρεις ποδήλατο για την καθημερινότητα σου και όχι για το ΣΚ. Δηλαδή μην πάρεις ΜΤΒ γιατί υπάρχει περίπτωση να πας 2 φορές στο βουνό. Πάρε το trekking για να σαι άνετος κάθε μέρα, ε θα σε πάει και μια φορά βουνό.

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δοκιμάσεις κάποια για να δεις την γεωμετρία τους, που μεταξύ μας , για απλή χρήση δεν νομίζω να βρεις διαφορές στα KM που κάνεις.

Εν κατακλείδι πιστεύω πως σε αυτά τα χρήματα όλα είναι ίδια, οπότε πάρε αυτό που σου “μπήκε” στο μάτι , μην ψειρίζεις τις λεπτομέρειες γιατί εκτός του ότι θα χαθείς, δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις κιόλας.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 24 Απριλίου 2017

Υπάρχουν διαφορές στην γεωμετρία του κάθε ποδηλάτου που κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή που θες υπάρχουν από την ideal το Optimus . Από την cube το curve από την ktm το life one και αλλά πολλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πας σε ένα μαγαζί και να δοκιμάσεις ποιο σου κάθετε καλύτερα

Στο τομέα των Μηχανικών κομματιών τώρα τα περισσότερα θα δεις ότι φοράνε shimano acera,tourney,altus αξιόπιστα συστήματα για τα χιλιόμετρα σου δεν θα έχεις θέμα για παράδειγμα εγώ είχα στο ltd cls pro 2014 (και αυτο σου κάνει) τα acera και αντέξανε για 2 χρόνια με χρήση 30 χιλιόμετρα την μέρα (περίπου) όποτε για τα 15 που θες είναι μια χαρά ? . Εκεί που θα πρέπει να προσέξεις είναι στην ανάρτηση πρόσεχε μην πάρεις τίποτα με καμία zoom που θα κολαει με τα από λίγο καιρό να προσέξεις η ανάρτηση να είναι από σοβαρή ετερεια όπως είναι η Sr sountur και η rst για να μην έχεις θέμα. Επιπρόσθετα στα φρένα αν έχει v brake καμια σκοτούρα αλλα ανά έχει δυσκοφρενα κοιτα πάλι να μην είναι τίποτα μεκαψες να είναι.Shimano,promax κάτι επονιμο φρένα είναι…..

Γενικά να αποφύγεις τα no name και τα ποδήλατα από καστηματα όπως supermarket

Για την εμφανιση εσύ θα το κρίνεις μην πάρεις κάτι άσχημο χωρίς επιδει έχει καλά χαρακτηριστικά θα το βαρεθείς άμεσος ☹

Αν δεν πας καθόλου χώμα καλο θα είναι πάρεις χωρίς ανάρτηση για να γλυτώσει χρήματα ? και να τα βάλεις αλλού

Αυτά είχα να πω ελπίζω να βληθείσα ??

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 27 Απριλίου 2017

Αν και ετεροχρονισμένα, σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους μπήκατε στο κόπο να απαντήσετε.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν μου έχει μπει κάποιο συγκεκριμένο στο μάτι, γιατί δεν ήξερα τι να ψάξω. Τα μοντέλα που μου πρότεινε ο musicfun μου άρεσαν αρκετά μπορώ να πω.

Last but not least, είμαι άσχετος με το χώρο, υπάρχουν κάποια καταστήματα που θα μπορούσα να βρω τα συγκεκριμένα μοντέλα και γενικά να δω μερικά ακόμα ποδήλατα ίδιας περίπου ποιότητας;

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 28 Απριλίου 2017

Μπορείς να δεις από τα καστηματα που ξέρω τον tsiriko bike drimala bike panorama bike άντε και τον κατσουλι και φισηκα και τον kefala bike σε αυτά έχω γίνει και είμαι κατά καιρούς πελάτης

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο