Αγορα και σωστη επιλογη ποδηλατου

Ενημερώθηκε στο 22 Μαρτίου 2016 στο Αγορές
36 στο 8 Οκτωβρίου 2015

Χαίρεται θα ήθελα να αγοράσω ενα ποδήλατο για χρήση μέσα στην πόλη κυρίως και μερικές φορες να μπορώ να πηγαίνω λίγο πιο έξω , μέχρι τα προάστια. Το πρώτο ζήτημα είναι η επιλογή μεγέθους καθότι έχω ύψος 1.95 και το μέγεθος που εχω βρει για το μεγεθός μου είναι το 58 ή XL. Τέλος είμαι ανάμεσα σε δυο ποδήλατα http://kefalasbikes.gr/podilata-trekking/119-scott-sportster-50.html και http://www.buyeasy.gr/full_product.php?prod_id=1421857821 . Θα ήθελα την συμβουλή σας όσον αφορα το σωστό μέγεθος αλλά και ποιο από τα παραπάνω θα ήταν η καλύτερη επιλογή.
Ευχαριστώ

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
6 στο 10 Οκτωβρίου 2015

εγω προτιμώ το cube
1εχω το ltd cls pro 2014 και είμαι ευχαριστημένος (cube).
2τα υδραυλικα φρένα σου δίνουν ένα ασφαλές μαλακό και αποτελεσματικό φρενάρισμα (απο εμπιρία πήγα απο v-brake σε υδραυλικα της shimano και εγινε η νύχτα μέρα.
3 μα αρέσει το εσωτερικό καλόδιο πιστεψέμέ βοηθάει πολυ θα θέλα να έχει και το δικόμου
4εχω ακριβος τα ίδια ντεραγιερ και δουλεύουν πάντα αλλα σε κάποιου το συγγεκριμένο(acera) δεν αρέσει καθόλου δεν ξέρω για τη
5 εχω την MLO NEX SR SUNTOUR ΚΑΙ ειμαι ευχαριστημένος και αυτη παρόμια είναι.
6ωρέω χρόμα σχετικα ελαφρή
Αυτά απο μένα ελπίζω να βοήθισα και να μην έκανα απλα μια διαφήμιση της cube για τη ετσι εστάνομαι αυτο που έγραψα
το scott είναι πιο φθινιάρικο και δεν μαρέσει το ντεραγιερ που φοράει καθόλου

στο 11 Οκτωβρίου 2015

Τελικά κατέληξα σε cube ,όμως ένας τελευταίος ενδιασμός που υπάρχει είναι τα ελαστικά που φοράει το ltd cls pro 2014 είναι για δρόμο και δεν έχουν το μέγεθος των mountain bikes,σωστά; Επειδή αν και βρίσκετai στην κατηγορία “treking” μου φαίνεται σαν mountain και κυρίως το θέλω για πόλη και πιο λίγες φορές για εκτός δρόμου κάπως και το cube curve pro είναι αρκετα παρόμοιο με το δικό σου όσον αφορά την όψη των ελαστικών τουλάχιστον πουείναι “τραχτερωτά”.
Ευχαριστώ για την βοήθεια

στο 11 Οκτωβρίου 2015

τα ελαστικά ειναι καταπλικτηκα στη βρόχή τα τσέκαρα και σήμερα αν και τα έχω 1χρόνο οσο το ποδύλατο τα έχω αλλαξει ήδη μία φορά για τη επιδεί ακριβός είναι τραχτεροτα στην ασφαλτο διαλύονται γρίγορα. Ομος για τα δικά μου γουστα είναι καλα αφου δεν γλιστράνε εκτος αν κατέβεις κατηφόρα 80 μοιρες π.χ. απο απλακάκια με βρόχη εκει την έχεις βάψει μιλό απο εμπειρία με τα συγγεκριμένα λαστιχα. Επίσεις η φθορα που γράφω είναι σχετική διότι κανω περίπου 40χιλιόμετρα την μέρα δρόμο χώμα και πάνε και στα δύο άνετα οπότε…
Εγω ποιο πολυ το χρυσιμοποιώ σε πόλη και το μόνο θέμα του είναι οτι επίδει είναι 28αρι και έχει λιγο μακρι σκελετό έιναι δύσκολο στης μανούβρες όμος συνίθιζετε δεν έχει σχέσει με maunten πάντος για τη έχει μικρι ανάρτιση και σχέτικα λεπτες ζάντες όμος είναι κατι παραπάνω απο πόλης διοτη καβάλαει και καταβένει σκάλες πεζοδρομία άνετα απο πείρα μιλάω μονο που και που καμία ακτινιλόγιση κάνο οπως δύχνει ο guru στο βίντεο γαινύκα το πρότυνω ανεπιφίλακτα και αν θες με την πρώτη αλλαγη βάλε λάστηχα δρόμου που μπορει να φορέσει ανετα για τη η ζάντα είναι ποιο πολυ δρόμου που φοράει.Αυτα ελπίζω να βοήθισα και να μην σε μπέρδεψα πόλυ.

στο 11 Οκτωβρίου 2015

Έτσι όπως το περίμενα και ήλπιζα ότι θα είναι, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

στο 12 Οκτωβρίου 2015

χαρά μου

στο 19 Οκτωβρίου 2015

Λες να υπαρχει διαφορα αναμεσα στα υδραυλικα δισκοφρενα tektro και τα shimano; και η αλλη διαφορα αναμεσα σε αυτα τα 2(cube curve pro,cube ltd cls pro) ειναι και τα χειρiστηρια που το ενα εχει Shimano Altus SL-M370 και το αλλο Shimano Acera SL-M390 .Πιστευω είναι πολυ μικρες οι διαφορες  τα εσωτερικα καλωδια μαρεσουν και μενα ενω ολα ειναι στην ιδια τιμη 500-530 καποια στιγμη στο σκ θα ανεβω αθηνα για την αγορα.

στο 20 Οκτωβρίου 2015

1 τα φρένα. δεν την ξέρω την tekro οπότε…εγω με τα shimano είμαι τελίος κομπλε
2 τα χυριστήρια είναι καθαρα δικόσου θέμα πιστεύω οτι σε βολέυει
3οντος τα εσωτερικα καλόδια βολευουν το λέι η ποίρα μου
4τα κέντρα (hub) είναι μια διαφορα συμαντικη  για τη αυτα ευθίνονται για τη σωστη κίνηση του ποδύλατου και γενικότερα για την κοινηση και σα αυτο εμπιστεύομαι την shimano για τη πουλαέι σε πολλες εταιρίες. της cube δεν τα ξέρω δεν έχω πήρα ολα τα προιγούμενα κέτντρα μου ηταν αλλες εταίρίες οπότε…

ελπίζω να μην σε μπέρδεψα μετα κέντρα αλλα είναι πολυ μεγαλη η συμασία τους στο ποδύλατο καλη συνέχια

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 10 Οκτωβρίου 2015

καλησπερα
Tο scott μου θύμισε οπτικά πάντα και οχι τεχνικά αυτο που εχω!!!
Το αγόρασα εδω και περίπου 9 μήνες 210 euro με τα μεταφορικα.
Κάνω περίπου 40-50 χιλιόμετρα την εβδομαδα στην πολη(δρομος πεζοδρόμια σκαλοπάτια κτλπ)
Μπήκε και σε πάρκα με χαλικι χωμα κτλπ μεχρι στιγης ουτε λαστιχο δεν έσκασε παρολο που δεν ειναι και εξολοκληρου για χωμα.
Eιναι 14 κιλα
Δεν ξερω αν τα πιρούνια του η το σασμάν ειναι τα καλυτερα αλλα και κατι να πάει στραβά μια αλλαγή η επιδιόρθωση δεν νομιζω να με βγάλει και εξω απο τα εξοδα μου!

http://www.sportsdirect.com/muddyfox-tempo200-mens-933010?colcode=93301044

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
2 στο 10 Οκτωβρίου 2015

εντάξει το θέμα ειναι καθε πόσο κάνεις την επισκεύη το είδα το ποδήλατο που προτείνεις για τα λεφτά του είναι πολυ καλό. Μπράβο, αλλα δεν συγκρίνεται με τα αλλα δύο λόγο τιμής. οπότε είναι καθαρα χρηματικό το ζήτιμα

στο 10 Οκτωβρίου 2015

θα το δείξει η πορεία του !! Έχω αλλάξει τα πετάλια του διοτι έσπασαν (απο κακη χρηση δικη μου  οπως εγραψα παραπανω πεζοδρομια σκαλια κτλπ ειμαι 87 κιλα) και θελω ακτινολογηση πίσω.
9 μηνες αυτα
Κατα τα αλλα ολα καλα μεχρι στιγμης :).

στο 11 Οκτωβρίου 2015

ελπίζω να μην ζητήσει πόλλα καλες βόλτες και ήρεμα με τα πεζόδρομία και τις σκάλες. ε έιναι πολυ καλο για τα λεφτά του πάντως. Μπράβο εγω όταν έψαχνα πριν πάρω ποδήλατο δεν το είδα και έψαχνα 1 χρόνο στο πολυ περίπου.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 10 Οκτωβρίου 2015

Φίλε than μεταξύ των δύο επιλέγω το cube. Όχι λόγο μάρκας αλλά λόγω των περιφερειακών του. Βέβαια είναι και 100 ευρώ ακριβοτερο αλλά πιστεύω ότι σου κάνει διαφορά αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα.

Τώρα σχετικά με το ποδήλατο από το sportsdirect. Το ποδήλατο αυτό είναι καλό για τα χρήματα του αλλά μέχρι εκεί. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον σε ταχύτητες έχει shimano και ότι είναι ελαφρύ σχετικά (14 κιλά). Βέβαια η ποιότητα του σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτά που πρότεινε ο than. Για κάποιον όμως που θέλει να αποκτήσει ένα οικονομικό ποδήλατο και δεν ζητάει πολλά από είναι πραγματικά μια καλή επιλογή.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 11 Οκτωβρίου 2015

Ένα ακόμα μοντέλο που βρήκα μετά απο έρευνα και πιστεύω είναι αξιόλογη επιλογή ανάλογη του cube είναι http://www.katavatistools.gr/ecommerce/product.aspx?ProId=3738  . Σαν εταιρίες τώρα ποια θα προτείνατε ανάμεσα στην scott,merida και cube λαμβάνοντας υπόψιν ότι το χάσμα των 100 ευρώ που υπάρχει είναι λόγω των περιφεριακών; Επίσης ποια μοντέλα ποδήλατων θα προτείνατε με εύρος τιμής 400-500 ευρώ περίπου επειδή εγώ δεν έχω μεγάλη γνώση στα ποδήλατα. Ευχαριστώ και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός .

στο 11 Οκτωβρίου 2015

συμφωνω με τον guru σε όλα εκτος απο την ανάρτηση στη σέλα απο κει νομίζω χάνεις δύναμη μπορει ο <<πισίνος>> και η μέση να είναι ανετα αλλά το ταξίδι δεν είναι άνετο απο πήρα πάντα για τη είχα φουλσασπενσιον φθηνο βέβαια και χωρις κλείδωμα στην πισω ανάρτηση και δεν έχει σχέση με το τρεκινκ που χω τώρα μπόρει το κάθισμα να μην είναι το ίδιο άνετο αλλα έχει αλλη απόδοση. βέβαια δεν συγκρίνονται και τα περιφερειακα απλα λέω την αίσθηση που είχα σε μένα η αλλαγη.

ανάμεσα σε cube-merida-scott καθαρα απο γουστο και εμπειρία λέω 1cube 2merida 3scott

τώρα για το αλλο θέμα απλα θα πώ γιατι δεν έχω κατι πρόχειρο για τώρα να κοιτάξεις και την GIANT είναι πολυ καλη και στον αδελφό μου μαλον giant θα πάρουμε το roam o disc πιο συγκεκριμένα αλλα δεν ξέρω τιμή ακόμα sorry.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 11 Οκτωβρίου 2015

Μεταξύ cube και merida το cube υπερτερεί στο σύστημα ταχυτήτων (πίσω ντεραγιέ και δισκοβραχίονας) και στα φρένα (προσωπική γνώμη. Θεωρώ τα tektro καλύτερα από promax.)
Ωστόσο το merida έχει ανάρτηση πάνω στη σέλα πράγμα που σημαίνει ότι άμα έχεις θέματα με τη μέση θα σε ξεκουράζει. Διαφορετικά παραμένω στο cube σαν προτίμηση. Μεταξύ scott merida cube δεν θα έλεγα ότι μπορώ να εκφράσω προτίμηση. Πάντοτε εξαρτάται από το μοντέλο. Κάπου υπερτερεί η μία, κάπου η άλλη και κάπου η παράλλη, ανάλογα με το μοντέλο που εξετάζουμε.

Τώρα για πρόταση στα 400-500 ευρώ θα πρέπει να το κοιτάξω λίγο. Σήμερα είμαι λίγο απασχολημένος γιατί παραδίδω project τις επόμενες μέρες οπότε θα το δω από εβδομάδα. Φυσικά μπορεί να μας προτείνει ποδήλατο κάποιο από τα άλλα μέλη 🙂

στο 15 Οκτωβρίου 2015

Κακασχημα και τα 2 και το Cube και το Scott.Το δευτερο ομως εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα…

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 16 Οκτωβρίου 2015

Χαίρεται ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο ποδήλατο http://www.tsirikosbikes.gr/specialized-crosstrail-2015.html και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ; Απ’ότι φαίνεται τα cube είναι διαθέσιμα μόνο στην Αθήνα .

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Οκτωβρίου 2015

Τα χαρακτηριστικά του είναι αντίστοιχα με αυτά του scott. Για τα χρήματα του είναι καλό. Αν όμως έχεις μεγάλες προσδοκίες θα πρέπει να ανέβεις στα χρήματα λίγο. Θα πρέπει να πας στα 530-550 περίπου για να πάρεις καλύτερα συστήματα ταχυτήτων και φρένων. Διαφορετικά αν η χρήση σου δεν θα είναι απαιτητική θα σε καλύψει καλά το specialized.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 17 Οκτωβρίου 2015

ναι έιναι σαν το scott αλλα εγω το εμπιστευομαι παραπάνω. αλλα βέβαια καμια σχέση με το cube εκ των πραγμάτων λογο τιμης αν και εντάξει ένα φιλαράκι έχει specialized κάπου στα 6 χρόνια ιδιάς κλάσης με αυτό και είναι πολυ ευχαριστημένος. πάντος αν ρωτας εμένα καλήτερα πάρε το cube δεν ξέρω πως που μένεις και δεν βολευει η αθήνα. βέβέα με τα έρχεται και το οικόνομικό οπότε δες τα χρήματα την χρυση που θες να κάνεις και αν θες οτιδύποτε εδω είμαστε

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 23 Οκτωβρίου 2015

θέλω να μου πείτε αν το ποδήλατο είναι καλό θέλω τη γνώμη σας https://www.skroutz.gr/s/4836917/Unimac-Premium-26.html?from=account_favorites και κλυσπέρα στην παρέα

στο 23 Οκτωβρίου 2015

δεν δυχνει και πολες πληροφορίες αυτο το site και δεν ξέρω και την μάρκα απο αυτα που αναγράφονται στο σαιτ τα kenta είναι αξιόπιστα απο πύρα μιλάω το turney πισο ντεραγιε είναι ένα τυπικό ντεραγιερ το οποίο απλα δουλεύει μην παίριμένης πολλά δεν αναφέρει τον κατασκευαστη των φρένων πάντως τα μηχανικα δισκόφρενα είναι οκ για απλή χρύση γενικά την ανάρτηση δεν την ξέρω σε αυτην την τυμη καλίτερα πάρε χωρίς ανάρτηση αυτη έιναι η γνώμη μου  σε παρόμια τιμή μπορεις να τσεκάρεις και το ideal moovic και λίγο ποιο πάνω έιναι το megisto πιστεύω οτι σε κοντινη τιμή έιναι καλήτερα αυτα τα δύο  η τουλαγιστον επιδει είχα τρια ideal πριν το cube έχω εμπύρια και νομίζω οτι είναι ποιο αξιόπηστα την unimac δεν την ξέρω άρα δεν μπορω να κρίνω αυτη είναι η γνώμη μου.Πάντως τα χαρακτιριστηκα των ideal ειναι ποιο καλά απο το unimac απο τη τέλος πάντων αναγραφεται στο μαγαζι οπου το βρίκες στον skroutz αυτά.

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο