Πονος στη γαμπα

Ενημερώθηκε στο 25 Ιουλίου 2023 στο Υγεία & Ποδήλατο
3 στο 15 Ιουλίου 2023

Καλησπερα σε ολους. Τους τελευταιους 2 μηνες αρχισα και παλι την ποδηλασια με ενα ποδηλατο trekking. Το προβλημα μου ειναι το εξης. Οταν ειναι καποια ανηφορα αρκετα μεγαλη και χρειαζεται να δωσω παραπανω δυναμη στα πεταλ αρχιζει και με ποναει συνεχομενα η αριστερη γαμπα. Η δεξια γαμπα δεν με ποναει καθολου οσο πιεση και να βαλω . Αρχισα να δοκιμαζω τελευταια πολλους τροπους ωστε να βαζω το αριστερο ποδι καπως διαφορετικα πανω στο πεταλ αλλα παλι τα ιδια, η γαμπα παλι ποναει οταν ζοριζομαι στις ανηφορες. Τι μπορει να φταιει αραγε?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 16 Ιουλίου 2023

Πρώτα από όλα καλό είναι να σε δει ένας γιατρός να ξέρεις αν έχεις θέμα με τα πόδια σου ή απλά έχεις θέμα με το ποδήλατο σου. Η λάθος στάσει πάνω στο ποδήλατο ή και το λάθος ποδήλατο για το μέγεθος του σώματος σου μπορεί να προκαλέσει βλάβει στο σώμα σου.

Δεύτερον παρακολούθησε το video του thebikeguru στο youtube.com. Που λέει για το πως να ρυθμήσεις την σέλα σου σωστά. Αν δεις ότι έχεις πρόβλημα με αυτό… τότε απλά δεν έχεις το σωστό μέγεθος ποδήλατο για το σώμα σου. Θα πρέπει να αλλάξεις ποδήλατο…

Τέλος έλνξε όλες της ρυθμήσεις σου και όλες τις βίδες σε πετάλια θα πρέπει να είναι όλα βιδομένα και σταθέρα αν έχεις κάποιο εξάρτημα χαλαρό μπορεί για αυτό να μην κάθετε καλά το πόδι σου.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 18 Ιουλίου 2023

musicfun
Απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται μονο στις ανηφορες δλδ εκει που ζοριζομαι να συμβαινει αυτο? Στις ευθειες που δεν χρειαζεται ζορι και πεταλαρω χαλαρα δεν με ποναει τιποτα, αρα λογικα τα αποκλειουμε τα ενδεχομενα να εχω λαθος μεγεθος ποδηλατου και το να εχω λαθος θεση σελας γιατι εχω τσεκαρει βιντεακια και την σελα την εχω μετρηση και με μετρο και με το ποδι(την φτερνα) να τεντωνει μεχρι κατω το ποδι τελειως. Επομενως με τη σελα δεν παιζει θεμα και πιστευω μηπως φταιει το γεγονος οτι επειδη το εχω μονο 2 μηνες (κανω καθε μερα ποδηλατο) το να χρειαζομαι ακομη λιγο προπονηση για να σφιξει το αριστερο ποδι πιο πολυ. Μαλλον λεω βλακειες απλα υποθεσεις κανω γτ δεν μπορω να καταλαβω το να με ποναει μονο το αριστερο ποδι και συγκεκριμενα η γαμπα και μονο στις ανηφορες οπου δεχεται παραπανω πιεση. Καμια αλλη ιδεα το τι μπορει να συμβαινει?

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 25 Ιουλίου 2023

Δεν είμαι γιατρός, δεν ξέρω κάτι άλλο. Αν το ποδήλατο είναι σωστά ρυθμηζμένω τότε πρέπει να δει ένα γιατρός.

 

Κάτι άλλο δεν ξέρω.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο