ideal η romet??

Ενημερώθηκε στο 7 Μαρτίου 2018 στο Αγορά Ποδηλάτου
5 στο 3 Μαρτίου 2018

Καλησπέρα,είμαι πολύ προβληματισμενη για το τι ποδήλατο να αγοράσω..Μπορώ να διαθέσω μέχρι 300 ευρώ,άλλα είμαι η κλασσική άσχετη που δεν ξέρει καλά από αυτά..Είμαι γύρω στο 1.64 και ενδιαφέρομαι για mountain γιατί παρότι μένω Αθήνα, έχει αρκετές ανηφόρες,λακκούβες κτλ στην περιοχή μου,συν το οτι το βουνό απέχει 5λ από το σπίτι μου. Μέτα από μια μικρή ερευνά έχω ξεχωρίσει αυτά…Γνώμες??

https://kapogiannis-bikes.gr/product/ideal-trial-2017/#iLightbox[product-gallery]/1

http://www.bicyclon.gr/podilata/vounou/rambler-27,5-1-0-yellow-detail

 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
0 στο 4 Μαρτίου 2018

To romet εχει καλύτερη ανάρτηση(suntour) αν και τα ideal γενικα ειναι ποδηλατα που αντεχουν στο χρονο(σκυλια). Το romet διχνει να εχει καλυτερη γεωμετρια αλλα θα σου προτεινα να πας και να τα δοκιμασεις και τα δυο να δεις πιο σε βολευει καλuτερα.Τα περιφεριακα τους ειναι σχεδον ιδια δεν νομιζω να δεις διαφορα πανω σε αυτο.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Μαρτίου 2018

συμφωνώ με τον Mpompo επίσης να προσθέσω ότι αν θες να είσαι ποιο άνετη και δεν πας σε πολύ βουνό τα trekking μπορεί να είναι πολύ ποιο άνετα απο τα βουνού εγώ έχω trekkink και πάω άνετα σε βεικο και σε τρίτση :

επίσης και τα δύο ποδήλατα πού έχεις στα λινκ είναι ανδρικά και όχι γυναικεία έχουν κάποιες διαφορές σε γεωμετρία και σε σέλα 

τσέκαρε και τα τρεκκινκ :

το δικό μου είναι το ltd cls pro 2014 cube βέβαια δεν νομίζω να το βρεις ακόμα στην αγορά αλλά για να καταλάβεις πάνω κάτω πώς είναι τα τρεκκινκ 

αυτά ελπίζω να βοήθησα 🙂    επίσης σε αυτά τα λεφτά να προσέξεις η ανάρτηση να είναι sr sountur και τα άλλα shimano η κάτι επώνυμο για να μην έχεις θέματα…

 

 

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
1 στο 6 Μαρτίου 2018

Αρχικά να ευχαριστήσω πολύ για τις συμβουλές,θα ηθελα ομως να ρωτησω κατι για τα τρεκινγκ..Δεν ξέρω ακόμα αν θα πηγαίνω στο βουνό συχνά κτλ, αλλα θα αντέξει σε ανηφόρες,λακκούβες  κτλ? Επισης η γεωμετρια σε τι επηρεαζει?(συγνωμη αν οι ερωτησεις φαινονται χαζες)

στο 7 Μαρτίου 2018

Κοίταξε να για το θέμα λακουβες που λες κανένα ποδηλατο δεν εχει θέμα απλα τι γίνετε τώρα τα ποδήλατα βουνού (mtb) είναι ποδήλατα για εκτος δρόμου με αλλα λόγια πάνε ποιο άνετα εκτος δρόμου παρα εντός οποτε αν δεν πυγενεις ποτε στο βουνό η πας πολύ λίγο σε καταστάσεις σαν τις φωτογραφίες μου ποιο πάνω τότε ένα mtb δεν είναι απαρετιτω ακόμα ένα τρεκκινκ είναι ποιο άνετο στον δρόμο και πάει και εκτος .
Συμπέρασμα αν πυγενεις πολύ λίγο σε βουνό καλο είναι να μην πάρεις ένα ποδηλατο το οποίοι να είναι κατασκευασμενο να πηγενει στο βουνό πάρε ένα τρεκκινκ που είναι για την πόλη και πάει και σε χώμα.

Για την γεωμετρία τώρα :
Γεωμετρία ονομάζουμε τον σχεδιασμό του ποδήλατου με αλλα λογια πως είναι το “σχήμα” του ποδηλάτου.
Αυτό εσένα σε ενδιαφέρει για 3 πράγματα
1. Ανάλογα με τον τύπο του ποδήλατου (βουνού,τρεκκινκ,δρόμου,κ.τ.λ.π.) υπάρχει μια χαρακτηριστική γεωμετρία που τα ξεχωρίζει του βουνού για παράδειγμα εχει μεγάλες αναρτήσεις κ.τ.λ.π.
2. Ακόμα και μεταξύ ίδιου τύπου ποδήλατου έχουμε μερικές μικρό διάφορες στο σχήμα-γεωμετρία του ποδήλατου που ανάλογα με το σώμα σου κάποια ποδήλατα θα σε βολεύουν ποιο πολύ και κάποια αλλα λιγότερο.
3.τι σχήμα σου αρέσει ποιο πολύ στο μάτι και αν το ποδηλατο είναι ανδρικό ή γυναίκειο
Τωρα γενικά όσο ποιο “καλή” είναι η γεωμετρία για σε να τόσο ποιο άνετη θα είσαι πάνω στο ποδηλατο και τόσο ποιο άνετα θα πηγενεις.

Επισης η ερωτήσεις σου δεν είναι χαζές είναι πολύ εύλογες μην ανησυχείς για αυτό είμαστε εδώ για να τις λύνουμε ??

Αυτά ελπίζω να βοηθάω …. ?
Καλή συνέχεια!!

Δείξε περισσότερες απαντήσεις
  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο
0 στο 6 Μαρτίου 2018

Η γεωμετρία του ποδηλάτου είναι το πιο βασικό στοιχείο του ποδηλάτου. Άλλη γεωμετρία έχει ένα κουρσακι άλλη γεωμετρία έχει ένα bmx άλλη ένα downhill. Μερικά ποδήλατα είναι φτιαγμένα γιά να κάνεις πολλά χιλιόμετρα ξεκούραστα μερικά είναι φτιαγμένα γιά νά κατεβαίνεις το βουνό όσο πιό γρήγορα γίνεται μερικά είναι φτιαγμένα γιά λίγο από όλα όπως τα τρεκινγκ αν καί δεν έχω γιά να έχω σωστή γνώμη. Επίσης ψάξε γιά hardtail αν θες καί αυτά κάνουν τα πάντα.

  • Αρέσει στο μέλος
Απάντηση
Άκυρο